Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Draget i Gulddivisionen

Annons

Nahar vann på ett imponerande sätt Gulddivisionen i lördags. Han var i och för sig gynnad av "toktempot" första varvet (1,09) men hästens såg helt opressad ut i målgången. Detta var förövrigt Bergsåkers 65:e årsseger inom Rikstoton sedan även Rolex vunnit sin V75-final efter en mycket gedigen insats.

Mina egna insatser på tävlingsbanan under den gångna veckan var inte många och inte speciellt framträdande. Tell Me No Lies var godkänd utan räcka till pengar på en bra tid och Mimi Af Djupmyra gjorde kanske sitt hittills främsta framträdande då hon reparerade en startgalopp på snyggt sätt som fyra. Galoppen sätter vi på kuskkontot, jag litade för mycket på henne och gav inte hästen det stöd som behövdes. Tror att vi får revansch ganska snart.

Mina nästa framträdanden på tävlingsbanan sker i Östersund, tyvärr blir det knappast några stora framgångar då mina uppsittningar där troligtvis får anses nöjda med slantar inkört. Bergsåker på fredag ter sig betydligt angenämare och det kan bli några framskjutna placeringar.

Mina Wångenelever och deras körningar fortsätter att förränta sig. Ingen seger i måndags på Leangen, men alla tre ekipagen lyckades få med sig slantar hem till Svedala, gott så. Eleverna körde lugnt och fint, jag hoppas att vi kan fortsätta så, även våra hästar ser fina ut men vi har inte lyckats få upp deras spänst på topp ännu. Det kommer (förhoppningsvis) mera!

Exciter är min chans till seger under fredagens tävlingar på Bergsåker. Hästen är inte startsnabb så innerspår kan ställa till det men med lucka i tid kan vi bli segerfarliga. Jag provar med Robis Salvation som singelstreck, tyckte att hästens insats senast var övertygande. En luring i omgången är 1 Esmeralda Boko i avd-2, tror att hon kan vara rejält förbättrad till den här starten.

V75 är alltid svårt, i alla fall att hitta samtliga vinnare. Förra veckan svek mina spikförslag så jag får hoppas på bättre tur den här gången. Enkelstreck för Donna Di Quattro som möter ett aning beskedligare gäng denna gång, formen ser ut att vara ok. Västerbo Fantast imponerade senast och dessa motståndare ger ingen skrämselhicka jämfört med vad hästen mötte senast. I den inledande avdelningen väljer jag endast två streck: B.L.M. Flymethemoon är spetsgynnad men jag väljer att gardera med starke Qeasy, trots bakspår och kort distans, denne har oftast en mycket stark avslutning av sina lopp. Mitt drag är Fascination i Gulddivisionen, hon såg laddad ut i rygg senast, lucka denna gång?  Fast med krafter på lång distans, det kan inte bli bättre som formhöjare.

Mina kommande starter:

Östersund, Torsdag

Lopp 1, VESSLE LILL: Kan tjäna pengar här, smålurigt läge, spår-13.

Lopp 2, GERRY BRANDO: Är antagligen nöjd med en slant.

Lopp 6, LEONAS KASPER: Var uppåt senast, platsbud.

Bergsåker, Fredag

Lopp 5, ESMERALDA BOKO: Fick ett perfekt läge och bör tjäna tjäna pengar.

Lopp 8, EXCITER: Var strålande senast, så även i flera starter innan dess. Risk för att bli instängd ifrån innerspår. Mitt jobb att lösa.

Lopp 9, STILI LILL: Är tillräckligt snabb för att vara med i platsstriden, dock osäker.

Mer läsning

Annons