Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter otäcka olyckan på Bergsåker – nu är Elin Gustavsson tillbaka på banan: "Har varit så dålig"

Fyra ekipage blev inblandade när en av hästarna gick omkull i ett lopp på Bergsåker i mars. Proffskusken Elin Gustavsson var en av dem. Hon fördes till sjukhus och först tre månader senare var hon tillbaka i sulkyn. "Jag har varit så pass dålig att det inte var att tänka på", säger hon.

Annons

Elin Gustavsson är äntligen tillbaka i sulkyn efter olyckan i mars.

Det var en torsdagskväll i mars då Hans Lindgrens häst Golden League plötsligt gick omkull i ett av loppen på Bergsåker. Stoet fastnade i en annan sulkys hjul med frambenet och gick omkull. Lindgren själv kastades ur sulkyn och tre andra ekipage blev inblandade. Elin Gustavsson var en av dem. Hon landade på nacken och sedan dess har hon kämpat med smärtor. Först i tisdags var hon tillbaka på banan.

– Jag körde fyra lopp på Visbytravet. Första loppet var jag väldigt spänd. Det kändes att det var ett tag sedan. Jag har hela tiden egentligen velat komma upp i vagnen, gärna direkt efter, men jag har varit så pass dålig att det inte var att tänka på, säger hon till Trav365.

LÄS MER: Kusken efter Bergsåkerolyckan: "Det jobbigaste är att vara vållande, det är värre än att ha ont"

Gustavsson fördes till sjukhus direkt efter händelsen och där konstaterades att skadan var "lindrig". Men trots det har hon haft problem med nacken efter olyckan och inte kunnat köra. Det var alltså först i tisdags hon kunde sätta sig i sulkyun igen, då hon bland annat körde in en femteplats med Mikael W Johanssons Bäckatorps Hektor.

– Det kändes att det har gått för länge. Jag kände mig osäker som bara den i första loppet. Jag var spänd och osäker. Det kändes att man varit med om en ordentlig flygtur. Men sedan, när jag hade kört så släppte det. Resterande lopp kändes det ungefär som vanligt, säger hon till Trav365.

LÄS MER: Stor travolycka på Bergsåkers travbana – se klippet här

Elin Gustavsson har dock fortfarande problem med känningar i nacken. Men det gick bra att köra de första loppen och hon uppger att smärtorna inte förvärrades av körningen. Läkarna kan dock inte svara på om besvären kommer att hålla i sig.

– De vet inte, det som är viktigt är att ta det ganska försiktigt länge efter en sådan här olycka. Ibland är jag lite sämre och ibland känner jag mig helt frisk. Det har gått lite upp och ner, säger hon och menar att hon under första tiden inte ens kunde tänka på att sätta sig i sulkyn igen.

– Det har varit tråkigt att inte kunna köra. Nu på slutet har jag längtat men från början så hade jag så mycket värk så då gick det inte. Nu när jag bestämde mig för att köra på Gotland så var jag hos Svante Båth på hans gård i Knivsta och var med och körde där. Då kändes det skönt och bra – så det kändes kul igen.

LÄS MER: Sportansvarige på Bergsåker om travdramat: Så har det gått efter olyckan

Mer läsning

Annons