Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina prestationer på Bergsåkerstravet

Kanoninsatser av treåringstoppar var legio under Bergsåkers måndagstävlingar. Banans forna dominanter, numera utflyttade trion, Ulf Ohlsson, Svante Båth och Robert Bergh låg bakom flera av dem.

Annons

Sundsvallstravet stod som värd för uttagningsloppen till E3 under måndagskvällen. Och sällan har så många treåringar stått för så fina prestationer. Ulf Ohlsson körde två av de försöksvinnare som imponerade mest. Reijo Liljendahls Policy Of Truth var oprovad i större sammanhang men stod nu för en makalös insats. Trots ett inledande 13-varv krossade han konkurrenterna från utvändigt ledaren och vann på snabbaste försökstiden 1.12,7 /2140a.

– Hästen kändes otroligt bra hela vägen, kommenterade Ohlsson.

Mer väntad var segern för Petri Salmelas hingstdominant Makethemark. Men trots det var det absolut inte fråga om någon bluffseger som förstahäst i andraspår.

– Makethemark gör allt rätt i alla lägen trots att han inte ser så märklig ut från sidan, ansåg Uffe.

Svante Båth tränar fyra av de som kvalade in till finalerna. Erik Adielsson rattade samtliga och vann överlägset från ledningen med Rhyme Broline samt Louie Brodde.

Numera Åby-baserade Robert Bergh har en klart lovande telning i Algot Zonett. Fuxsonen till superstoet Hilda Zonett brakade runt i jämn 12,5-fart sedan Bergh väl övertagit.

– Jag måste hålla tufft tempo för han kan vara väldigt ofokuserad emellanåt, motiverade Bergh sin taktik.

E3-finalerna avgörs på Eskilstuna den 2 juli och både för hingstar och ston är förstapriset en rund miljon kronor.

Mer läsning

Annons