Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångssagan fortsätter – Sjö Vinn vann nytt storlopp för Tjomsland

Öystein Tjomsland har etablerat sig snabbt på Bergsåker och nått fina triumfer.
Segern i Kallblodskriteriet med Sjö Vinn är ytterligare ett kapitel i framgångssagan.

Annons

Det var i fjol sommar som norske Öystein Tjomsland öppnade filial på Wolmsta Gård och därmed fick licens på Bergsåker.

I stallet finns fina kallblod som Kringelandtellus och Junifaks, med gamle derbyvinnaren och mångmiljonären Tekno Odin som storstjärna.

Nu tog Tjomsland en ny storseger i Kallblodskriteriet. Det löste sig perfekt för Sjö Vinn och körande Tjomsland när favoriten Tand Kraft snubblade till och galopperade 1200 meter före mål.

Sjö Vinn håller undan till seger i Svenskt Kallblodskriterium. Ute i spåren, med nummer 2, spurtar favoriten Tand Kraft till en andraplats efter en kostsam galopp tidigare i loppet.

Ekipaget kunde överta ledningen efter den incidenten och höll sedan undan till förstapriset, värt 600 000 kronor.

– Det är en stor seger. Det är riktigt härlig stämning här på Dannero och vi kommer gärna tillbaka igen, säger Öystein Tjomsland.

Segern togs på tiden 28,4/2140a och var femte vinsten på sju karriärsstarter för Sjö Vinn.

– Jag hade mycket att göra med min häst under det sista varvet och det var nog bra att jag har rutin av att ha kört kallblod förut. Hästen är lite nervös men det finns enorm kapacitet här, säger Tjomsland efter segern.

Stall Tjomsland tog ytterligare en seger på Dannero inom V75-ramen. Coktail Fortuna, som huvudsakligen tävlat i Norge för Tjomsland, motsvarade favoritskapet i V75–1 och vann på kvicka 11,5/1640a.

Bergsåkersseger blev det även i V75–6. Global Rebel, tränad av Markus Pihlström och körd av Ulf Ohlsson, efter en rivig avslutning i spåren.

Mer läsning

Annons