Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guinea Boko övertygade på GS75

Annons
Lalle Söderberg (ej på bilden) hade en lyckad dag.

GÄVLE. ”Lalle” Söderberg har form på stallet och vid söndagseftermiddagens GS75-trav i Gävle blev det en seger och en andraplats. Segern stod Guinea Boko för som från ett svårt utgångsläge tidigt var framme utvändigt ledaren och avgjorde därifrån. Segertiden blev 1.15,9a/2 140 meter.

– Jag har inte velat köra i dödens på ett tag, hon fick många sådana lopp ifjol, men idag tyckte jag det var dags, sade ”Lalle” som dessutom var tvåa med Overtimeosåfin i loppet innan.

I högsta klassen blev det en enkel seger för Lars Wikström-tränade Beau Mec som tog tredje raka segern. Segertiden blev 1.14,4a/2 140 meter.

– Jag såg Narold Vox som värsta hotet och då han fick dödens tyckte jag att jag hade bra koll på honom, sade Ohlsson som även körde favoriten Skummis i kallblodsloppet. Denne fick dock nöja sig med en fjärdeplats efter att bland annat dragit fram vinnande Grude Svarten, tränad av Öystein Tjomsland, som kunde avgöra trots att han satt sist invändigt varvet från mål.

– Det var långt fram men vi fick bra draghjälp av Skummis på sista bortre och hästen växte bara ju längre loppet led och han är väldigt duktig på att hålla farten, berömde körande Per Linderoth.

Mats Persson

Mer läsning

Annons