Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är bästa spiken

Annons

Orantes var min första uppsittning för Wångenstallet och denne blev även den förste vinnaren. Hästen återkom på tävlingsbanan efter drygt fyra månaders paus och kunde leda sitt lopp ifrån start till mål och segern togs efter en rekordsänkning på 1,5 sekunder. Björnling körde jag tyvärr galopp med i sista sväng, möjligtvis var det en peng som rök där. Detta skedde på Leangen under tisdagen förra veckan.

Detta var för övrigt min enda tävlingsdag förra veckan. Min svärfar fyllde 70 år och min son Emil blev 6 år till antalet under veckoslutet så det fanns anledning att hänge sig till annat.

Vi fick se värdiga vinnare i SM-loppen förra lördagen på Åbyfältet. Den mest imponerande var naturligtvis On Track Piraten som ypperligt understödd av Johnny Takter åter triumferade efter en rapp spurt via Open Stretch. Hästen har nu två raka segrar i Svenskt Mästerskap med hjälp av "snikspåret", man kan tycka vad man vill om detta spår men ska det användas i de avelsmeriterande löpningarna? Ingen skugga ska falla över hästens prestation, han har tillhört toppskiktet hela sin karriär och kusken körde "som en gud". Drivningarna däremot, ifrån både vinnaren och den andraplacerade Adrian Kolgjini, lämnade en del övrigt att önska: likaså tyckte även måldomaren.

V75 körs i Örebro som är en av de 1000 metersbanor i Sverige som har lika kort upplopp som Hagmyren, Visby är den andra. Jag anser att ledningen är mer värd i Örebro än på Hagmyren, även startspår -1 kan vara en aning vanskligare att göra snabba starter ifrån i autostart än Hudiksvallsbanan.

Bästa spik är, enligt specifik uppgift, Panoramic. Hästen har både snabbhet och styrka, lägg därtill startsnabbhet och Örjan Kihlström i sulkyn så förstår vi snart de optimistiska tongångar som jag hört ifrån initierad krets. Fleming Jensen är en plåga för flera av oss spelare, han kan slå till när och hur som helst, ofta när vi minst anar det. Flemings häst Roto ser ut att vara av rätt virke och blir spik nummer två. Dragläget har 10 Harry Haythrow i avd-3 som startar ifrån bakspår, hans fina speed brukar ofta fälla avgörande. Hästen har säkert flyttat fram formen rejält efter sin comeback men får hoppas på rejält tempo i loppet.

Mina kommande starter:

Bergsåker, Onsdag:

Lopp 1, ESMERALDA BOKO: Gjorde bra intryck i sin debut. Tuffare lopp nu och dåligt spår, nöjer oss med slanten. Semifinal vinner.

Lopp 3, NOBLESSE D'INVERNE: Siktar mot en plats bland de tre i detta lopp.

Lopp 4, LEONAS SANTO: Gillar jag. Bra i V-75 senast och matchar dessa hästar fint, bland de främre.

Lopp 5, LYKKJE SVARTEN (NO): Har löpt ojämnt under året. Brukar vara bra när undertecknad får låna honom. Streckvärd.

Lopp 7, CASH'EM ONLINE: Är hypersnabb om man sparar hennes krafter, nöjd med startläget och smyger med fram till upploppet, sedan kan vad som helst hända.

Lopp 8, REMELDEN (NO): Är en mycket god tävlingskamrat. Han är oftast stark och placerar sig bland de främsta. Halsproblem sänker honom stundtals, hoppas på bra väder.

Lopp 9, GOLDEN SKYWAY: Är väldig glad för en slant.

Mer läsning

Annons