Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han representerar Bergsåker i kvällens storlopp: "Vi ska göra vårt allra bästa"

Travtränaren Ingemar Söderbergs sto Ellieann slutade bland de tolv bästa i Norrlands Elittips. Nu är de den enda Bergsåkersrepresentanten i finalen Norrlands Grand Prix som körs i kväll i Bergsåker.

Annons

Travtränaren Ingemar Söderberg ser fram emot Norrlands Grand Prix där stoet Ellieann startar.

Nio försökslopp har körts under året i Norrlands Elitserie. I kväll går finalen Norrlands Grand Prix av stapeln på Bergsåkers travbana. Bergsåkertränaren Ingemar Söderberg som tränar fyraåriga varmblodsstoet Ellieann står som enda representant från Bergsåker.

– Det klart att det känns bra. Vi är väldigt nöjda med att vi har en häst i finalen. Vi kommer att möta väldigt bra hästar men vi ska göra vårt bästa med att få med oss så mycket som möjligt av priskakan.

Det spås bli tufft för Ellieann som troligtvis kommer att köras av Ove A Lindqvist. Men stoet har visat upp sina förmågor under försöksloppen och kommit på både andra och fjärde plats under ett par lopp. Totalt slutade dem på en sjätteplats med 33 poäng efter försöksloppen.

– Det är klart att vi ville ha mer poäng. I senaste uttagningen fastnade vi bakom Andover Streamline och fick aldrig riktigt chansen. Där hade vi säkert kunnat segra om vi hade fått en lucka i tid. Men det viktigaste var att komma bland de 12 bästa totalt, och det gjorde vi, säger Ingemar Söderberg.

I kvällens Norrlands Grand Prix på Bergsåker står 300 000 kronor i 1:a pris.

– Formen är riktigt bra på henne. Men hon har inte kunnat gå optimalt de två senaste starterna eftersom vi har behövt köra henne med skor. Men under finalen springer hon barfota i alla fall med jänkarvagn och det är då hon har gått som bäst tidigare, säger han.

Men det hårda motståndet gör att någon vinst inte är i målbilden.

– Det är väldigt hårt motstånd och det är klart att det kommer bli svårt för oss att vinna. Det kommer att krävas att hon går helt optimalt för att kämpa om lite pengar. Men loppet ska köras och med lite tur så är vi med, säger Ingemar Söderberg.

De senaste veckorna har Ingemar Söderberg förberett Ellieann för storloppet på Bergsåker.

– Vi har försök vässa formen och hon känns väldigt bra. Men det hänger på vad som händer i starten. Hon måste komma ner i banan väldigt fort så att vi inte blir hängandes i tredje spåret, helst ska vi ner till sargen. Men Ove vet precis hur hästen går och behöver inga körorder, säger han.

Mer läsning

Annons