Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmasuccé i Open Trot-upptakten

Fyra segrar blev facit för Robert-Bergh-tränade hästar i fredagens upptakt till Sundvall Open Trot-helgen. Och två för ett av landets formstarkaste stall, Svante Båths.
Robert Bergh frontvann bekvämt med hedershästen Kadett C.D.
– Nu var det rätta spänsten i Kadetten igen, menade Bergh.

Annons

– Det har varit lite si och så med det på slutet men han verkar att tagit ett steg till i utvecklingen. Det behövs om han ska kunna hävda sig i Gulddivisionen framöver och en eventuell Frankrike-sejour till vintern.

– Dessutom var det väl tur att jag vann då blev lite press på mig sedan mina träningar redan vunnit både lärlings- och amatörlopp i kväll.

I nyssnämnda lärlingslopp tog Therese Lindeborg sin första seger med stor häst när hennes Mill Stinger hade stor ledning mesta hela vägen. Och Kjell Svanstedt-körda Geisha Sund var suverän trots köläge varvet från mål i Bergsåkers Stora Amatörpris. Båda dessa alltså tränade av team Bergh.

Förutom triumfen i Brreders Crown-loppet blev det även full pott i högdoterade Serenas lopp för Båth/Adielsson. Läckert stammade Chocolate Crisp gjorde processen kort sedan USA-importen bjudits på ett lopp i tredje utvändigt.

– Väldigt bra gjort av ett treåring att vinna mot äldre ston från bakspår, ansåg Erik Adielsson.

100 000 riksdaler var den triumfen värd.

Kvällens prestation fick vi se i den ultralånga V64-avslutningen. Här krossade dalahingsten Prince Di Poggio motståndet över 3 660 meter efter att ha travat de två avslutande varven utvändigt ledaren.

– Han känns aldrig som någon speciell häst men är en fighter utan dess like, sa körande Tomas Pettersson.

Mer läsning

Annons