Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen fara med Jonas Martinsson

På fredagskvällen upplevde travsporten det andra dödsfallet på några dagar.
Bergsåkerskusken Jonas Martinsson satt i sulkyn när Champ Boko avled på Hagmyrens fredagstävlingar.
– Jag är lite stel och kantig men det är förhållandevis bra, säger han dagen efter händelsen.

Annons

Det var i inledningen av den fjärde V5-avdelningen på Hagmyrens fredagstävlingar som någonting gick fel med Champ Boko.

– Jag upplevde att det kändes som någonting var fel ungefär 75 meter före tornet. Då hade jag häst utanpå i tredje spår så jag kunde inte ta ut honom. Sen gick det så fort så jag tror inte de andra uppfattade vad som hände. Jag hade nog inte hunnit få ut honom ändå, berättar Jonas Martinsson som satt i sulkyn bakom Champ Boko.

Hur mår du själv nu dagen efter kraschen?

– Det är förhållandevis bra tycker jag. Jag är lite stel och kantig där jag landade men det ju rätt så bra för min del, säger Jonas Martinsson.

I fallet drog han med sig Rockabilly Boy (Jörgen Berglund) samt Sweetchildofmine (William Eriksson). Riktigt lika bra gick det inte för William Eriksson som fördes till sjukhus med en ömmande handled.

– Jag kan inte svära på det, men vad jag förstod bröt han handleden. Så jag hade tur, det hade ju kunnat gå mycket värre, säger Jonas Martinsson.

Han värmde själv med Champ Boko innan loppet och märkte inte av någonting som skulle tyda på att något inte stod rätt till.

– Han kändes bra på värmningen och i provstarten hade jag inget att anmärka på. Han var lite pigg men jag hade nog förväntat mig att han skulle vara ännu piggare. Men han värmde bra och jag hade höga förhoppningar.

Detta var andra dödsolyckan på kort tid, sedan L'amour dödsstörtat på Dannero.

– Det blir ett så snabbt förlopp, hästen är borta långt innan den når marken. Man hoppas bara att så få andra som möjligt blir störda. Nu är det två olyckor på kort tid, det är tråkigt när det händer, säger Jonas Martinsson som ändå kan plocka med sig en ynka positiv upplevelse från Hagmyrens fredagstävlingar.

– Det var ändå jäkligt bra kring arbetet av personalen på banan. Ambulansen kom fort till William (Eriksson) också, så det ska dom ha kredd för, säger han.

Mer läsning

Annons