Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nahar – bröderna Sedins nya stjärna

/
  • • Bröderna Henrik och Daniel Sedins nya inköp Nahar, med två miljoner kronor på kontot, syns här tillsammans med skötaren Charlotte Andersson.

De har nyligen kommit hem till Sverige igen efter Vancouvers uttåg i Stanley cup.

Nu har bröderna Sedin gjort en stor hästaffär och köpt in sig i Robert Berghs stjärnhäst Nahar.

– Vi brukar komma rätt på det i vårt samarbete, säger Bergh.

Annons

Bergsåkerstränaren Robert Bergh har flera kända personer som hästägare, bland annat Kent och Peter Forsberg samt Svante Stockselius och Henrik Zetterberg.

Dessutom har bröderna Daniel och Henrik Sedin firat stora framgångar med Amour Ami som såldes till Finland för en månad sedan.

Nyligen tog Stanley cup-slutspelet slut för Vancouvers del och ”Sedinarna” har bara hunnit vara hemma i Sverige några veckor.


Intresserade direkt

Hockeybröderna ligger dock inte på latsidan – nu har de köpt Robert Berghs nya stjärna Nahar, som ännu inte debuterat för Bergh men som har två miljoner på kontot från sina starter i Per Lennartssons regi.

Den 12 april berättade Dagbladet om att Nahar skulle flyttas till Bergh och nu har hästen alltså fått nya ägare.

– Det är klart att det känns kul att det här gick att lösa, det passade otroligt bra eftersom jag fick Nahar för några veckor sedan och ”Sedinarna” har ju bara varit hemma i Sverige i tre veckor. Det löste sig väldigt bra, berättar Robert Bergh.

• Var det ”Sedinarna” som hörde av sig och var intresserade av Nahar eller var det du som sålde in hästen till dem?

– Det var jag som ordnade det, men jag har vetat att de har kikat på att köpa häst under en tid nu, speciellt eftersom Amour Ami såldes. När de fick höra om Nahar så blev de intresserade direkt så det här känns bra.

• När gör hästen tävlingsdebut för dig?

– Det är inte bestämt än men jag ska börja kika på något lopp om tre veckor ungefär.

• Vad betyder det för dig att ha ett samarbete med så pass kända personer?

– Det är ju givetvis bara positivt och det har fungerat bra mellan mig och ”Sedinarna” tidigare. Vi brukar komma rätt på det i vårt samarbete och de har även planer på att investera i ytterligare en häst, men då blir det nog en unghäst.

I september köpte Robert Bergh den franske ettåringen Amour des Roseaux för 2,2 miljoner kronor åt Peter ”Foppa” Forsberg.


Domino Sund lämnar

Där planeras tävlingsdebut någon gång till hösten.

– Det flyter på väldigt bra för honom men vi har inte kört något fortare med honom ännu utan han får springa på i 40-45-tempo. Troligtvis får han göra någon start som tvååring, berättar Robert Bergh.

Dessutom står det klart att Domino Sund, som sprungit in 1,3 miljoner kronor, är såld.

– Ja, hon har blivit en spanjorska nu. Hon är såld till några hästägare på Mallorca som blev intresserade när de fick höra att den var till salu.

Robert Bergh fortsätter att göra fina hästaffärer – återstår att se hur stora framgångar bröderna Sedin får tillsammans med Nahar.

Annons