Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otäck olycka på Skelleftetravet: amatörkusk förd till sjukhus

Uppdaterad 14.45. Otäcka scener utspelades under torsdagens lunchtrav i Skellefteå när amatören Kevin Porshage föll ur sin vagn och fick föras till sjukhus. "Han var vid medvetande men mörbultad", säger David Zimmer vid Skelleftetrav

Annons

Ekipaget Kevin Porshage och Kicking Viking råkade ut för en olycka i samband med lunchtravet i Skellefteå på torsdagen.

LÄS OCKSÅ: Ögonvittnet efter dramatiska travolyckan: "Han hade änglavakt"

Det var under V4-omgången på Skelleftetravets lunchtrav på torsdagen som SolängetamatörenKevin Porshage och Göran Nordins Kicking Viking, enligt vad ansvariga vid travbanan uppger, hakade i ett annat ekipage. När de kom loss kom Kicking Viking ur kurs och Porshage hade inget att sätta emot. Hästen kom i sken, hoppade över staketet vid banan och sulkyn fastnade därmed i staketet, just efter att Porshage fallit ur vagnen.

– Han krokade ihop med en konkurrent och när de kom loss blev det något så Kevins häst for ut mot staketet och han hade nog ingen chans att avvärja det, säger David Zimmer vid Skelleftetravet.

Porshage var vid medvetande efter olyckan men fördes till sjukhuset och ska enligt uppgift undersökas av läkare innan helt klara besked kan ges.

– Han är förd med ambulans till lasarettet. Han var vid medvetande men mörbultad. Säkert var han både lite chockad och hade adrenalin som pumpade men det var inga synliga andra skador. Han pratade med sjukvårdarna och så, säger David Zimmer.

Trots den otäcka händelsen ska även Kicking Viking må förhållandevis bra trots dagens olycka, enligt de första uppgifterna.

– Det var inte en skråma på hästen i den första okulära besiktningen men det kan vara något som man inte sett som dyker upp imorgon. Men han verkar ha klarat sig mycket bra under omständigheterna, säger Zimmer.

För honom och alla andra på travet under torsdagen var händelsen givetvis en chock. Men efter beskedet känns det lugnare.

– Vi har ändå en tävlingsdag man försöker genomföra, om man är krass, men man tonar ju ner det tills man har fått bra besked, säger han och fortsätter:

– Det blir alltid en chock. Det är så inom travsporten att vi är en nära och sammansvetsad krets och det blir obehagligt när en av våra kuskar ligger på banan. Det klart att det blir dämpad stämning. Men vi kunde ganska snabbt gå ut med beskedet efter den första bedömningen så det var skönt.

Mer läsning

Annons