Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Bergh gör comeback i Sundsvall – därför tror han inte på vinst

Under Sundsvall Open Trot gör Bergsåkers tidigare storstjärna Robert Bergh tillbaka till Sundsvall.
För sporten berättar han om bråket med Åbyveterinären, dotterns travintresse - och vad han saknar mest med Sundsvall.

Annons

Det har gått en tid sedan Robert Bergh tog hästarna och flyttade till Hajom, utanför Göteborg. Han trivs, det går inte att missta sig på.

– Det har varit en enorm skillnad i resande till och från tävlingar och det har blivit betydligt enklare. Dessutom är det ju mycket närmare till Frankrike och mitt liv där, säger han.

Läs också: Misshandel, fyllor och skattefusk – här är sagan om travets rockstjärna: "Väldigt proffsig"

Han berättar att gården, som han föll pladask för när han först såg den, har levt upp till förväntningarna. Och trots att han säger att Sundsvall på något sätt alltid kommer att vara hemma, saknar han inte staden särskilt mycket. Förutom en sak.

– Det jag saknar mest med Sundsvall är nog backen jag tränade mycket i. Det var en träningsmöjlighet som jag saknar just nu, men jag ska bygga en sådan hemma nu också så då blir det ändring på det, säger han.

Sedan han lämnade Sundsvall har mycket hänt. Bland annat har hans dotters intresse för travet ökat markant och hon har även hunnit köra ett par lopp. Något pappa Bergh glädjs åt.

– Det har vuxit fram hos henne otroligt fort och hon har tagit bra initativ och ansvar i stallet. Det är jätteroligt att hon tar för sig och att hon vill köra lopp, säger han.

Läs också: Från kallblod i Jämtland till Elitloppssegrar: "Får försöka stanna upp och njuta ibland"

Han har dessutom haft en minst sagt spänd relation med veterinären på Åby-travet, där han ska ha uppmanat till att bojkotta Åbytravet.

– Veterinären har ett sätt att vara på som är väldigt obehagligt och där han testar alla gränser och anmäler allt han kan, säger han och fortsätter:

– Det tar enormt mycket tid och energi och besvikelse. Jag ställer ju upp med många hästar och då är ju risken större att han hittar något som han anmärker på hos mig, så klart. Och det galna är att han skapar något som inte finns och vill testa hästtravsportens regimente mot djurskyddslagen, säger han.

Läs också: Bergsåkers nya stjärnskott kör sju lopp under Open Trot-helgen – här är hans bästa chans

Under Sundsvall Open Trot kommer Robert Bergh tillbaka till sitt gamla Bergsåker och ställer upp med flera hästar under både fredagen och lördagen.

Men fokus för honom ligger egentligen inte på den här helgen, utan på nästa vecka då tävlingar i Kanada väntar.

– Vi kör kval den 10 och förhoppningsvis final den 17, så vi hoppas på det bästa, säger Robert Bergh.

Men innan dess väntar alltså en helg i Sundsvall. Och

Men några toppresultat tror han inte är att vänta.

– Det har varit lite tävlingsuppehåll, så det här blir en bra comeback. Men vi skulle nog kunna komma 3–4 i Open Trot, säger han.

Läs också: Bosse Eklöf inför Bergsåker: "Banan brukar vara extremt snabb"

Mer läsning

Annons