Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallstjejen debuterar i EM – siktar på guld: "Jag åker inte dit bara för att delta"

Amatörkusken Jessika Sidbäck gör sin EM-debut på torsdag. Hon kommer att representera hela Sveriges kvinnliga travamatörer. "Det känns fantastiskt det är något som jag aldrig tänkt på tidigare", säger Jessika Sidbäck.

Annons

Aldrig förr har Sundsvallstjejen deltagit i något så stort mästerskap som EM. Men på torsdag kör hon sitt första lopp i EM-sammanhang i Finland. Redan i mars fick hon beskedet av Svenska Travamatörenas Riksförbund om att hon blivit uttagen till dam–EM. Det var givetvis något som Sidbäck tackade ja till.

– Det är något som jag aldrig ens trott eller anat att jag skulle kunna uppnå. Det är otroligt stort för mig, jag känner mig hedrad, säger Jessika Sidbäck.

Amatörkusken började redan vid 17-årsålder men sen tog fotbollen tog över. Men 2011 tog hon om sin licens och sen dess har hon fortsatt. Förra helgen tävlade hon i amatör-SM, men nu väntar något ännu större.

– Jag har dålig koll på kuskarna men jag har bättre koll på hästarna, vi ska kämpa på, säger hon.

Sidbäck kommer att köra hästar som hon inte vet någonting om och som hon tidigare inte kört men hon går in för att ta ett EM–guld.

– Vi ska försöka vinna, det finns inget annat. Jag åker inte dit bara för att delta, jag ska göra allt jag kan och hoppas att hästarna är med på det, säger Jessika Sidbäck.

Tävlingen startar på torsdag i Riihimäkis och avslutas på fredagen i Lahti. Tretton damkuskar kommer att vara med och göra upp om EM-medaljerna.

Mer läsning

Annons