Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superduellen stoppades – Marcello fick inte köra på Dannero: "Klarade inte blåskontrollen"

Det annonserades som en superduell, när Europe-gitarristen Kee Marcello och världsrekordhopparen Patrik Sjöberg skulle mötas i sulkyn. Men Marcello fick inte ens sätta sig bakom hästen.

Annons

– Han klarade inte blåskontrollen, säger man i inskrivningen på Dannerotravet.

Inför en tävlingsdag måste alla körsvenner genomföra alkotest. Så även under V75-söndagen på Dannero och så även inför duellen mellan Kee Marcello och Patrik Sjöberg.

I fjol genomförde Dannero ett fantastiskt duellopp mellan kallblodsfantomerna Månprinsen A.M. och Lannem Silje. I år skulle det bli repris med två av deltagarna från TV4:s "Stjärnkusken" i huvudrollerna.

Kee Marcello skulle ha tävlat på Dannero under söndagen, men klarade inte blåskontrollen inför loppet.

Tusentals åskådare är på plats under V75-söndagen på Dannero och många hade även spelat en slant på den haussade duellen.

Men när ekipagen kom ut för defilering var det Bergsåkerstränaren Svante Båth som satt bakom hästen Global Revolver, och Sjöberg som planerat bakom M.T. Insider.

– Det händer allt mera sällan, att kuskar stoppas i blåskontrollen. Om jag ska gissa mellan tummen och pekfingret handlar det om ett till fem tillbud om året, om man räknar på de senaste åren, säger Staffan Falk, som är domarbas för Svensk Travsport.

– Det blir avstängning när man fastnar i kontrollen. Det är olika långt beroende på hur mycket man blåst, men i det här fallet handlar det om tre månaders avstängning, säger Staffan Falk.

Fotnot: Vi har sökt Kee Marcello för en kommentar utan framgång. Han har sedan uttalat sig i Expressen. Läs mer här.

Mer läsning

Annons