Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superhästen till Bergsåker

/
  • Maharajah och Örjan Kihlström var först över mållinjen i Prix d'Amerique den 26 januari. Exakt elva månader senare väntar ett nytt lopp; på Bergsåker.

Håll i hatten, travvänner.
Den 26 november blir ingen vanlig onsdag på Bergsåkerstravet.
Då kommer en färsk vinnare av Prix d'Amerique att visa upp sig.

Annons

Den 26 januari styrde Örjan Kihlström Maharajah till seger i Prix d'Amerique.

Efter det har hästen haft skadeproblem, men nu är comebacken avklarad och tränaren Stefan Hultman har letat med lykta efter ett lämpligt lopp de närmaste veckorna.

Maharajah kom trea i The Owners Trophy på Solvalla för två veckor sedan.

– Vår veterinär Nils Roneus har gått igenom "Marre" och det såg väldigt bra ut så det ser ut som om han tagit loppet på ett bra sätt. Det är ju ständigt en oro för om hans ben kommer att hålla så vi tar ett lopp i taget. Jag har letat lopp åt honom men det har inte varit lätt att hitta lämplig uppgifter. Men nu har vi bestämt att nästa start blir på Bergsåker onsdagen den 26 november. Det optimala hade ju varit att starta en vecka tidigare men som sagt, jag hittade inget som passade. Det skall bli roligt att se honom då men jag hoppas att det inte blir snöstorm, säger Stefan Hultman på travkompaniet.se.

Exakt elva månader efter triumfen på Vincennes är det alltså dags för tävling på en helt annan bana; Bergsåker.

– Det är bara att gratulera Bergsåker och alla våra andelsägare i norr. Om allt går som planerat så får ni se en Prix d´Ameriquevinnare på hemmaplan, fortsätter Hultman.

Mer läsning

Annons