Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superstjärnan tillbaka på Bergsåker – tävlar redan på fredagen: "Alltid kul att visa upp henne"

I fjol vann Delicious U.S. Sundsvall Open Trot på ny världsrekordtid. I år kommer hon tillbaka – till fredagens Malabar Circle Ås lopp. "Vi ska vara lite försiktiga med kraven nu till en början. Hon har rätt till att komma tillbaka i egen takt", säger tränaren Daniel Redén om sin stjäna som är på väg tillbaka från skada.

Annons

Läs också: Kihlström och Delicious U.S gjorde det igen

Delicious kvalade direkt till Elitloppet i sin årsdebut, men fick därefter problem med vänster framknä och tränaren Daniel Redén var ett tag rädd att karriären skulle vara över för henne.

– Jag var riktigt deppad och ledsen och trodde för ett ögonblick att vi hade förlorat en kär vän och fantastisk individ, sade Daniel Redén i ett pressmeddelande efter beskedet om skadan i våras.

Delicious, som har tjänat 5,7 miljoner under karriären, har nu återhämtat sig och redan hunnit göra en första start efter skadan. Den andra starten blir under fredagens Malabar Circle Ås lopp på Bergsåker.

– Den första var en väldigt snäll start. Det blir ganska kravlöst det här. Vi bygger sakta mot formen och toppen, men jag har inte toppat på något vis inför det här. Jag vill inte hålla på att träna så hårt efter allt som har varit.

Vad kan publiken förvänta sig av Delicious i dagsläget?

– Vi ska vara lite försiktiga med kraven nu till en början. Hon har rätt till att komma tillbaka i egen takt. Hon är inte i den form hon var i när hon var upp i fjol, det kan jag säga.

Delicious under fjolårets Sundsvall Open Trot.

Läs också: Klart: Delicious U.S. till start i Malabar Circle Ås lopp

Redéns minnen från fjolårets Sundsvall Open Trot, där Delicious slog nytt världsrekord, är så klart goda.

– Då kom hon från en väldigt bra prestation och gjorde ett minst lika bra lopp då och gick på världsrekord. Hon visade vilken fin häst hon är och att hon fick visa det då var bra.

I fredagens lopp ställs Delicious bland annat mot Magic Tonight, Quid Pro Qquo och flera andra stjärnhästar.

– Det blev ju bra hästar och vi får hoppas att det blir ett bra lopp. Hon får ju alltid dåliga spår tyvärr, men det får hon leva med. Jag hoppas att Örjan (Kihlström) löser det och att hon får gå i mål med full fart. Om hon inte vinner, det skiter jag i, men att hon är glad och har full spänst över mål är det viktigaste för mig.

Läs också: Världstjärnorna ska locka publiken till Sundsvall Open Trot: "Det här är en folkfest"

Bert-Ola Månsson, regional sportchef på Bergsåker, är nöjd över att ha lockat ett så starkt startfält till Malabar Circle Ås Lopp.

– Det där fredagasloppet är normalt som ett vanligt lopp, men i år är det några till som varit med i Elitloppet. Det känns jättekul, säger Månsson, som också minns fjolårets insats från Delicious med ett leende på läpparna.

– Sundsvall Open Trot ifjol var kanske ett av de mäktigaste lopp jag sett i mitt liv. Men det fanns inte på kartan på förhand att det skulle bli världsrekord, men i och med den körning som blev så bäddade det för Delicious världsrekord, säger Månsson.

Trots att Daniel Redén menar att insatsen inte kommer gå att jämföra från i fjol känner han sig nöjd över att Delicious kommer till start.

– Det är alltid kul att åka och visa upp henne. Hon är väldigt populär och brukar locka en hel del publik och jag hoppas att det blir så på fredag också. Det är jättebra tävlingar överlag, så vi hoppas bara att vädret är med oss också. Då kan det bli en ruggigt bra travhelg.

Mer läsning

Annons