Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjomsland lockades till Bergsåker: "Vi högg direkt"

/

När Öystein Tjomsland sökte sig till Sverige gjorde Bergsåkerstravet slag i saken och bjöd hit tränaren. Något som verkar ha gjort intryck.
– Han tyckte att det var en fin anläggning, säger travbanechefen Jens Berglund.

Annons

Först meddelade Robert Bergh att han skulle flytta sin verksamhet söderut. Därefter öppnade Svante Båth en filial strax norr om Stockholm.

Men Bergsåker studsar tillbaka omgående i och med stjärntränaren Öystein Tjomslands ankomst. Något som gläder travbanechefen.

– Det betyder jättemycket att en norsk stortränare väljer att etablera sig här. Och kul för publiken med lite nytt. Han är välkänd i trav-Sverige och varit i topp i många år. Dessutom har han ju en världsrekordhållare i Tekno Odin, säger Jens Berglund.

Bergsåkerstravet var snabba med att höra av sig till Tjomsland när han gick ut med nyheten att han vill öppna en filial i Sverige.

– Då högg vi direkt. Vi ringde och bjöd hit honom för att visa anläggningen. Det tyckte vi var viktigt, och det verkar ju ha funkat. Sedan kommer han ju inte hit för att göra oss nöjda och glada – det är prispengarna som lockar mest.

Kan det här göra att fler stora tränare söker sig hit?

– Ja, det tror jag. Jag vet att det finns fler som är intresserade och vi har alltid någon på gång. Och det finns en kultur här att när en flyttar kommer det in en ny. Så har det alltid varit.

– Bergsåker kommer att bli en väldigt intressant plats att vara travtränare på i framtiden, säger Jens Berglund.

Mer läsning

Annons