Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världstjärnorna ska locka publiken till Sundsvall Open Trot: "Det här är en folkfest"

Förra året blev det världsrekord och i år kommer världsstjärnan Nuncio. Bert-Ola Månsson är därmed hoppfull inför årets upplaga av Sundsvall Open Trot. "Man ska passa sig för att säga att det är det bästa någonsin, men fasen vet. Det är ohyggligt hög klass", säger Bert-Ola Månsson.

Annons

Nuncio kommer. Nahar kommer. Månprinsen A.M. kommer, förra årets världsrekordshäst Delicious U.S. samt många fler kommer.

Det är ett stjärnspäckat startfält som tar plats i årets Sundsvall Open Trot, även om Delicious U.S och Månprinsen A.M. inte kör det stora loppet på lördagen.

– Personligen är jag supernöjd med tävlingsprogrammet och de här 24 loppen vi kör. Jag vet faktiskt inte vad mer jag skulle ha önskat, det blev verkligen en fullträff, säger Bert-Ola Månsson, regional sportchef på Bergsåker.

Det stora dragplåstret är så klart Nuncio, årets vinnare av Elitloppet.

– Det blev jackpot. Det är klart att det finns andra hästar som det hade varit jättekul att ha här, och vi hade lite häng på en bra fransk häst som dock hoppade av i sista stund, säger Månsson.

LÄS MER: Superhästen har sprungit in 24 miljoner – kommer till Open Trot i Bergsåker

Nuncio vann Elitloppet i år med Stefan Melander i sulkyn. Nu kommer de till Sundsvall Open Trot.

Förra årets Open Trot bjöd som bekant på ett världsrekord från Delicious U.S. Med det i tankarna var Månsson lätt försiktig i tankarna kring årets uppställning och travfest.

Men så kom beskedet från Elitloppets vinnare.

– Då tänkte jag "hur ska man toppa det här"? Men sen när snacket började med Nuncio och chansen fanns så blev jag jätteglad, men samtidigt lite orolig att det skulle skrämma bort andra bra hästar, men så blev det inte. Och det är kanske det jag är allra gladast över för det visar vilken dignitet loppet har. Det är ett lopp där de bästa vill vara med och man vill möta de bästa, säger Månsson.

LÄS MER: Klart: Delicious U.S. till start i Malabar Circle Ås lopp

Bert-Ola Månsson gör sitt andra Sundsvall Open Trot som regional sportchef.

Och alla stjärnhästar hoppas Månsson ska kunna locka till sig publiken även i år. Han tror däremot inte att det enbart är hästarna som gjort Sundsvall Open Trot till en publikfest genom åren.

– Nu tror jag att effekterna av anmälningarna är lite överskattade. Det är ungefär som med Elitloppet. Det är ingen som väntar på listorna innan man bestämmer sig för att åka på Elitloppet, utan det bestämmer man tidigare. Och vi har lite liknande status som Elitloppet, fast på norrländsk nivå. Det här är en folkfest, säger Månsson och fortsätter:

– Det här kommer att bli bra. Vi har legat kring 16 000 åskådare tidigare år, och något år upp emot 20 000. Men det är svårt att sia kring siffror, men det kommer att bli mycket folk.

Mer läsning

Annons