Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travhästen skulle slaktas – då kom Farmen-Lina till dess räddning

Farmen-deltagaren Lina Ilar från Falun räddade livet på travhästen Embassy Way. Hästen skulle slaktas – då grepp Lina in och tog hand om honom, skriver Aftonbladet.

Det var när Falutjejen Lina Ilar var 15 år gammal som hon läste på text-tv att travhästen Embassy Way skulle slaktas om ingen ville ta hand om honom.

– Vi ringde och åkte till Sundsvall och kikade på honom. Han var helt fantastisk. Jag provred honom och vi bestämde att jag skulle ta honom på en gång, säger Lina Ilar till Aftonbladet.

Och sedan dess har hästen varit i hennes ägo. Lina är uppvuxen med sin mormor och morfar på en gård i Lilla Främsbacka utanför Falun där hon alltid har haft mycket djur runt omkring sig när hon växte upp.

Och mycket av hennes tid går åt att ta hand om hästen Embassy Way.

– Jag är ju en hästtjej och hänger i stallet hela dagarna. Annars umgås jag gärna med kompisar och tycker att det är ganska kul att klä upp mig. "Fåfäng bonde i högklackat", brukar mina vänner kalla mig. Jag går ut och festar på lördag och på söndagen mockar jag skit. Jag tycker det är härligt, jag är både två i ett, sa Lina i en tidigare intervju.

Läs också:

Lina bombas av hat efter Farmen-avsnitt - Läs hennes egna ord här

Kullorna Lina och Camilla tar över "Farmen"

Lina Ilar från Falun är med i Farmen