Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre idoler laddar upp för final

Efter förra veckans twist är det snart dags för den första svenska "Idol"-finalen med tre finalister.
I slutet av kvällen står det klart vem av Amanda, Simon och Martin som är årets vinnare.

Det var när semifinalens röster skulle presenteras förra veckans som Alexander Bard avslöjade att ingen skulle behöva lämna tävlingen. I stället förlängdes omröstningen, som nu avslutas först efter att de tre deltagarna har sjungit kvällens första låt.

Martin Almgren har valt att framföra Journeys "Don't stop believin'", Amanda Winberg ska bjuda på Jay Z:s "Holy grail" och Simon Zion ska tolka Rage Against the Machines "Bulls on parade".

– I semifinalen, när vi hade sjungit, sade vi till varandra att det känns konstigt att en av oss ska åka ut. Det hade känts snopet, även om man själv skulle ha fått kvar, sade Martin till TT tidigare i veckan.

De har alla uttryckt sin förväntan för kvällen via sociala medier. Simon beskriver kvällens framträdanden som pojkdröm som går i uppfyllelse, Martin lovar att bjuda på det bästa han har och Amanda räknar ned och tackar för det stöd hon har fått under resans gång.

Efter finalens första moment avslutas den veckolånga omröstningen och en av deltagarna tvingas lämna Globen-scenen. För de andra två väntar ytterligare två framträdanden.

De två kvarvarande idolerna ska dels framföra årets vinnarlåt, dels den låt bland deras tidigare framföranden som tittarna har röstat fram.

Årets vinnarlåt heter "Can't hold med down" och är en upptempo-låt, skriven av bland andra den tidigare "Idol"-finalisten och "Melodifestival"-vinnaren Robin Stjernberg.

Lista: Här är de bästa finalerna och deltagarna av "Idol"