Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre klottrare döms – avslöjades av ledig polis

Fyra män åtalades för att ha klottrat på flera byggnader i Sundsvall sedan en ledig polisman slagit larm. Nu döms tre av männen, men en man frias.

Annons

Sent på kvällen den 18 augusti 2015 var en polisman på väg hem efter jobbet när han såg personer klottra på Åkersviksskolan i Sundsvall. Han larmade sina kollegor men klottrarna hann fly innan patrullen kom till platsen.

Efter att ha pratat med kollegorna och gett dem de uppgifter han hade åkte polismannen hemåt längs Bergsgatan, vid korsningen till Lekängsvägen fick han syn de fyra misstänkta personerna igen. Än en gång larmade han sina kollegor som kom till platsen och stoppade männen.

Läs även: Ledig polisman avslöjade klottrare på skoltak

De fyra åtalades misstänkta för skadegörelse på fyra olika ställen.

Alla förnekade men tre av dem döms mot sitt nekande. Den fjärde mannen frias, han var med på platsen men det finns inga bevis för att han skulle ha deltagit i klottrandet. En av männen döms till böter och skadestånd, en annan av dem som också fälls för ett misshandelsfall döms till skyddstillsyn, den tredje mannen som döms för skadegörelsen har tidigare dömts till skyddstillsyn och det straffet ska omfatta även den här brottsligheten.

De tre männen döms också att betala skadestånd till de utsatta fastighetsägarna.