Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre OS och sju VM – nu sadlar förre Modospelaren om till division I-fotboll: "Brutal träningsvärk"

Emma Eliasson slutade med hockeyn efter att ha blivit petad från landslaget.
Nu påbörjar hon något nytt – en fotbollskarriär, i division I med Notviken.
– Jag kommer ha en brutal träningsvärk i morgon, sa hon till Norrbottens-Kuriren efter sin första träning.

Tre OS, sju VM, SM-guld och C:et på bröstet. Det var vad Emma Eliasson lämnade bakom sig när hon slutade med hockeyn, efter att ha blivit petad, på ett uppmärksammat sätt, från landslaget.

Men nu börjar hon spela fotboll i stället. 27-åringen har skrivit på för Notviken i division I och gjorde sin första träning under torsdagskvällen.

– Det var jättekul att träna. Jag har spelat lite fotboll tidigare, men nu tänkte jag: "shit, ska jag göra det här?". Men jag känner några i laget och hade haft i tanken att jag skulle vilja spela lite, säger hon till Norrbottens-Kuriren.

Tanken var bara att hon skulle spela med klubbens division 3-lag, men då ringde a-laget upp henne i stället. Hon har tidigare spelat på samma nivå, med Kiruna under somrarna.

– Jag har inte sett mig själv spela fotboll. Men jag tror inte jag har så bra tillslag. Men jag är ganska stark med bollen, men det är på grund av att jag har spelat hockey. Men i dag... Mina lungor var någon annanstans än på fotbollsplanen.

Första matchen kan bli 11 juni, när laget möter Mariehem. I serien spelar bland annat IFK Timrå och Själevad.

Under elitkarriären representerade Eliasson Modo, Brynäs, Munksund-Skuthamn och Luleå.