Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre viktiga poäng till Timrå IK efter 3–0-seger mot Tingsryd

Tabelltvåan Tingsryd kom på besök i Timrå Isstadion.
Då var det Timrå som tog alla poängen efter 3–0-segern.
Fem poäng av sex möjliga blev veckans facit för Timrå IK.

Timrå IK inledde på ett imponerande sätt i hemmamatchen mot tabelltvåan Tingsryd.

Med hjälp av intensiv skridskoåkning och hög press kunde Timrå få fast gästerna i egen zon för att skapa ett par heta lägen. Bland annat prickade Mattias Nilsson stolpen. Bara sekunder efter stolpskottet hittade Victor Ejdsell Andreas Molinders blad och 1–0 var ett faktum efter drygt sju och en halv minut.

Två minuter senare spelade Timrå boxplay då Erik Lindhagen satt utvisad. Det hindrade inte Daniel Öhrn från att slita åt sig pucken framför motståndarmålet innan han skickade upp ett dragskott i krysset bakom Wictor Ragnewall.

Stärkta av den inledande perioden kom Timrå ut med fortsatt bra fart till den andra perioden. Det gjorde också att de under stora delar av perioden kunde parkera i offensiv zon vilket också synts på skottstatistiken i period två, 24–10 till hemmalaget.

Bästa läget hade Victor Ejdsell som ställdes ren med Ragnewall i Tingsrydsmålet. Ejdsells backhanddragning bet dock inte på Tingsrydsmålvakten. Ragnewall såg till att Tingsryd inte låg under med fler mål än två efter 40 minuter tack vare ett par fina räddningar.

I den tredje perioden blev Timrå stundtals tillbakapressat av ett Tingsryd som öste på för att komma tillbaka i matchen. Det var dock Timrå som skapade de hetaste chanserna.

Först prickade Andreas Molinder stolpen i box play efter att Ragnewald gett bort pucken bakom mål. Johan Persson fick senare ett kanonläge framför mål, men sköt rakt i plocken på gästernas målvakt.

Daniel Öhrn fastställde sedan slutresultatet till 3–0 när han skickade in sitt andra mål för dagen, i tom bur, med tre sekunder kvar.

Timrå tog därmed tre viktiga poäng i jakten på en plats bland de åtta främsta i serien.