Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje året i Ånge

Han tränade hemma i England, testades av allsvenska Gefle IF och diskuterade kontrakt med IFK Luleå och ett polskt proffslag, men nu står det klart att Lloyd Saxton stannar i Ånge IF.

– Vi fick klartecken i dag och som jag uppfattade honom kändes det litet för osäkert med Polen, samtidigt som han vet att han här i Ånge kommer att utvecklas vidare genom att spela många matcher på en högre nivå än i fjol, kommenterar Peder Mousten i Ånge IF, som tidigare i veckan också lyckades göra klart med Saxtons landsman Kieron Kenny.

– Och därmed ser det jättebra ut försvarsmässigt hos oss, fortsätter Mousten.

Lloyd Saxton kan därmed ladda för sin tredje säsong i Ånge, dit han kom från League Two-klubben Bradford City. Innan Bradford tillhörde han Plymouth Argyle i League Championship, som är serien under Premier League i England.

Den 190 centimeter långe och 80 kilo tunge 23-åringen hade en bra ungdomstid hemma i England, men en skada stoppade upp proffskarriären.

I Ånge har han verksamt bidragit till Västraklubbens framgångar i trean, vilket gav serieseger och division II-avancemang i höstas. Förutom Gefle har även GIF Sundsvall med intresserade ögon följd den unge britten under tiden i Sverige.

– Det är ju en toppenkille och en mycket duktig målvakt, som vi naturligtvis önskar lycka till den dag han drar vidare.

Vilket betyder?

– Att han skrivit på för ett år framåt, men där vi inte kommer att krångla om han får ett bud från en klubb på högre nivå än Sveriges division II, säger Peder Mousten.