Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje gången gillt för Emma Igelström i Ånge

Nu äntligen kommer Emma Igelström till Ånge – efter att ha lämnat återbud två gånger.
Senast i september var det en akut blindtarmsoperation som gjorde att föreläsningen måste ställas in.

– Det blir en inspirationsföreläsning, där Emma berättar om sin livsresa, säger Anna-Karin F Gunnarsson som bokat föreläsningen.

På tisdag klockan 13 i Ånges Folkets Hus väntas det bli fullsatt.

– 200 personer har anmält sitt intresse men det kan finnas några ströplatser kvar om någon mer vill gå, säger Anna-Karin.

Det är gratis men den som vill får lämna ett bidrag till RSMH Ånge som tack för föreläsningen. Pengarna kommer att gå till ett behjärtansvärt ändamål i Ånge kommun.

Arrangörer är Ånge kommuns utvecklingsenhet, Arbetsförmedlingen och ABF.

Emma Igelström är mest känd för sina insatser i simbassängen. Ett VM-guld, EM-guld och världsrekord finns på meritlistan. Hon var bland annat den första kvinna någonsin som simmade under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim.

Nu berättar hon om den identitetskris hon hamnade i efter simkarriären och hur hon hittade tillbaka till livsglädjen i dag.

Med en ny satsning idrottsligt. En ny gren, triatlon och nya mål. Så här skriver Emma på sin blogg:

"En Ironman som gick över förväntan har gjort att livet har tagit lite nya vändningar och jag har behövt tid att tänka, tid att ta beslut. Jag har tagit ett beslut. Jag ska göra en satsning och försöka kvala in till VM i Kona, på Hawaii nästa år. Jag vill det. Jag behöver inte bevisa något, allt är redan bevisat. Därför är det så galet roligt".