Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka förlusten för Timrå IK

Timrå IK hade inget att sätta emot i Karlstad mot Färjestad som vann med 3–1. Det sista målet i tom bur.

Annons

Timrå IK hade möblerat om ordentligt i laget inför matchen mot Färjestad – men utan effekt. Direkt från första nedsläpp var det i stället hemmalaget som tog tag i taktpinnen och skapade den ena målchansen efter den andra.

Daniel Bellissimo tvingades till flera kvalificerade räddningar för att hålla målet fritt från påhälsning. Med elva sekunder kvar av perioden drabbades Timrå dock av sin första utvisning, då Alexander Larsson fick åka och sätta sig i två minuter. Färjestad behövde sedan bara åtta sekunder på sig i powerplay för att göra 1–0 genom backen Magnus Nygren.

Den andra perioden präglades sedan av ett sönderryckt spel och slarvigt spel, mycket beroende av många utvisningar åt båda hållen. Återigen var det Färjestad som kunde utnyttja spelet i numerärt överläge, den här gången genom Marcus Paulsson.

I den tredje och avslutande akten rycker Timrå upp sig markant och börjar också vinna närkamper. Redan efter 30 sekunder får man utdelning, genom Max Friberg som fått pucken serverad framför mål av Jonathan Hedström sedan denne vunnit kampen vid sargen. Timrå fortsätter efter det att spela aggressivt men lyckas inte få till det sista. I stället är det Färjestad som kan sätta 3–1-pucken i tom kasse.

Mer läsning

Annons