Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka segern för IFK Timrå efter drömmål: "Väldigt fint"

Robin Nordin och Philip Olofsson hade redan gjort mål. Då ville Oliver Widahl inte vara sämre - och slog till med ett riktigt drömmål för IFK Timrå. – Jag tunnlade en back och chippade in den, säger Widahl glatt efter matchen.

Oliver Widahl kritade på för IFK Timrå efter att Selånger FK dragit sig ur division II tidigare under året. I omgång sex av division II Norrland kom anfallarens andra mål för klubben. Och det var ett snyggt sådant.

Med första halvlekens sista spark chippade han in 3–0 till hemmalaget mot de långväga gästerna Gällivare Malmberget FF.

– Först var det 40 passningar i laget, sedan ett inspel på Per (Nyman) som sticker in den mellan benen på backen innan jag tunnlar en kille. Sen så lägger sig målvakten tidigt och jag kan chippa in den över hans ben, säger Widahl och ler när han berättar om sitt mål.

– Vi måste ha haft 30 till 40 passningar i laget innan han kan chippa in den. Det var väldigt fint, säger Timråtränaren Pontus Melander.

Innan Widahls 3-0 hade Timrå fått en smakstart på matchen när Robin Nordin sprang sig lös i djupled och lobbade in bollen över målvakten Daniel Lloyd Weston. Det trots att det var gästerna som hade det mesta av bollinnehavet i matchinledningen.

När gästerna drällde med bollen i backlinjen slog Timrå till igen.

Robin Nordin sprang i djupet efter bollvinsten på mittplan och spelade sedan snett inåt bakåt där Philip Olofsson kom och placerade in 2-0 i ett övergivet Gällivaremål.

– Gällivare var bra första 20-25 och vi fick mest försvara oss och satsa på kontringar, och det gjorde vi bra. Och när de mattades kändes det som att vi tog tag i spelet, säger Melander.

Om det blev en bra start på matchen för Timrå blev det raka motsatsen i den andra halvleken. Bara 38 sekunder in i halvleken kunde förre Ångespelare Kraig Rochester reducera.

- Vi går in i omklädningsrummet och säger att vi ska hålla tätt första kvarten. Sen får vi inte nudda bollen förutom att få ut den till ett inkast som de gör mål på, säger Widahl.

Trots stundtals slarvigt passningsspel där fler passningar hamnade hos motståndaren än hos en lagkamrat lyckades Timrå stå emot Gällivares försök till ytterligare reduceringar och kunde till slut vinna med 3–1. En seger som var lagets tredje raka.

– Vi var klart mer kliniska i den första halvleken än vad vi var i den andra. I andra hade vi ett par tre lägen som vi skulle gjort mål på, där kände man igen oss. Det var en klart mer avslagen andra halvlek från vår sida, men jag tycker inte att vi ska släppa in något mål, det hade varit kul med en nolla till, säger Pontus Melander.

Matchfakta

IFK Timrå-Gällivare Malmbergets FF 3–1 (3–0)

Mål, Timrå: Robin Nordin, Philip Olofsson, Oliver Widahl.

Domare: Richard Holöien, Årsta.