Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredjeplats för Sverige i MGP Nordic

Det blev en tredjeplats för svenska Jonna i MGP Nordic med låten "Kommer jag våga". Segern togs av det norska bidraget "Oro jaska beana", framfört av The Blacksheeps.

Jonna Torstensson kom "bara" tvåa i Lilla Melodifestivalen i Sverige, men i den nordiska tävlingen var hon främst av de två blågula bidragen. 14-åringen gick vidare från den första omgången och placerade sig på en bronsplats. Vann gjorde den nordnorska gruppen The Blacksheeps, före det danska bandet The Johanssons med "En for alle, alle for en". Jonna var den enda av "superfinalisterna" som uppträdde solo, även fyran var en grupp, finska Footboys med sången "Fotboll".

Lite sämre gick det för Linn Eriksson som vann Lilla Melodifestivalen men på lördagskvällen åkte ut redan i första omgången med sin finstämda ballad "En sång från hjärtat". Hon var den enda av de nationella vinnarna som inte gick till superfinalen. De fyra låtar som fick göra upp om topplaceringarna var alla upptempolåtar.

MGP Nordic sändes från danska Århus, och svensk kommentator var Nassim Al Fakir.