Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häng med NHL-spelaren Anton Lander på triathlon: "Jag är en helt bedrövlig simmare"

I mål kom han, NHL-spelaren och Timråsonen Anton Lander, när han debuterade i Triathlon Ljustorp. "Jag är en helt bedrövlig simmare", säger Edmonton Oilers-spelaren.

Annons

Lander värmde upp ordentligt inför sitt första triathlon-lopp.

När starten gick i Triathlon Ljustorp för sjätte gången fanns deltagare i blandade åldrar på startlinjen. Där hittades också vanligtvis hockeyspelande Anton Lander med på en silvrig cykel av modell äldre.

Redo på cykeln med simglasögon runt halsen.

Först väntade cykel i 4,8 kilometer, innan det växlades till löpning i terräng 3,4 kilometer för att avsluta med 200 meter i Röjesjön.

– Cyklingen var värst för mjölksyran, säger Anton Lander.

Lander hade en cykel med stil.

Vi har tidigare skrivit om att Lander skänker 50 kronor per deltagare i Triathlon Ljustorp till Lekterapin på Sundsvalls sjukhus. Hur stor summan blir återstår att se efter allt har räknats ihop.

– Vi ville göra något för välgörenhet och eftersom både jag och min fru Malin är från Sörberge och Bergeforsen kändes det här som rätt arrangemang. Det är kul att alla åldrar kan vara med och att det inte bara är en tävling, säger Lander som också lottade ut hockeyklubbor, tröja och kort med autografer.

Läs också: NHL-spelarens fina gest till de sjuka barnen: "Det finns många ändamål som behöver pengar"

Anton Lander och frun Malin skänkte 50 kronor per deltagare till Lekterapin på Sundsvalls sjukhus.

Det blev en 19:e plats i triathlon-debuten med tiden 36.12, drygt nio sekunder bakom vinnande Erik Wiklund från Härnösand.

– Jag blev omsimmad av säkert sju personer. Men det var väntat. Om jag ska göra det här igen behöver jag bli bättre på att simma, säger hockeyspelaren.

Efter målgång högg han snabbt tag i en välförjänt hamburgare innan han delade ut lott-vinster.

– Det är ett suveränt arrangemang och jag vill ge en stor eloge till Mats och de andra i Ljustorp som håller i det här, säger Lander.

Mer om tävlingen: Dubbelt upp för sjätte upplagan av Triathlon Ljustorp: "Ett kort men tufft lopp"

Läs också: Efter skitsäsongen – babylyckan fick NHL-spelaren Anton Lander ur den tunga spiralen: "Stor kärlek till lille Viggo"

36.12 minuter tog det för Lander att ta sig runt banan.

Mer läsning