Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trimpaket till Volvos fyror

Volvos helägda prestandamärke Polestar kommer med ett trimpaket till sina nya fyrcylindriga motorer som byggs i Skövde. Det handlar om dieselmotorn D4 och den bensindrivna T5-motorn.

De nya optimeringarna inkluderar hela drivlinan, utvecklade och designade av Polestars ingenjörer och deras tävlingsförare.

 – De nya Polestar-optimeringarna handlar om att göra bilen mer dynamisk och responsiv att köra. Vi använder samma filosofi som när vi utvecklar våra tävlingsbilar. Det handlar om att skapa ett komplett och balanserat paket, säger Thed Björk, regerande STCC-mästare och Polestar Cyan Racing-förare.

Den nya generationen optimerar motorns mellanregister, gasrespons, växlingshastighet, växlingsprecision och off throttle-funktionalitet. Ändringar som tillsammans ökar prestandan.

– Vi vet att många av våra kunder har efterfrågat Polestar, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.