Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio belönas med resa till Nürnberg

/
  • En talangfull GIF-trio: Filip Tägström, Kevin Jakobsson och Sebastian Friman.

Se FC Nürnberg ta sig an Bayer Leverkusen, träna med ungdomslaget och hänga med Pelle Nilsson ett par dagar.
Så ser GIF Sundsvalls nya ungdomsstipendium ut.
– Det blir grymt bra.

Annons

Det säger Filip Tägström som under måndagens träning med Tipselitlagen tilldelades stipendiet tillsammans med lagkamraterna Kevin Jakobsson och Sebastian Friman. Pelle Nilsson läste upp nyheten för killarna via en inspelad videohälsning.

– Vi hade inte en aning, men det känns ju väldigt roligt att få åka på det här, säger Sebastian Friman.

Tidigare GIF-spelaren Mattias Nylund tränar U17-laget, där Jakobsson och Friman spelar – Tägtström har precis flyttats upp till U19-laget, men Nylund är också ny ungdomsansvarig för GIF Sundsvall.

Han bestämde sig snabbt för att återinföra klubbens ungdomsstipendium.

– Tanken är att lyfta fram en eller flera spelare som har utmärkt sig i något av våra ungdomslag eller i vår Tipselitverksamhet, det tror jag är värdefullt både för föreningen och för spelarna, säger Nylund.

Målsättningen är att stipendiet ska delas ut årligen. Den här gången får stipendiaterna se Pelle Nilsson och hans FC Nürnberg ta sig an Bayer Leverkusen, träna med FC Nürnbergs ungdomslag och umgås en del med Nilsson.

– Det är värt så mycket mer än om de skulle få 5000 kronor i handen, då går de ner på stan och köper tre par jeans. Nu får de en härlig upplevelse i fotbollens tecken, säger Mattias Nylund.

Annons