Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio från Granlo klara för Thoréngruppen – Stortalangen väljer fortsatt spel i Allsvenskan

Många klubbar i högsta divisionen var ute efter honom. Men stortalangen Måns Höglin väljer trots det att fortsätta i allsvenskan. Det blir spel i Thoréngruppen från Umeå den kommande säsongen.
– Jag känner mig inte riktigt hundra redo för SSL än, säger han till Thorengruppens hemsida.

Måns Höglin gjorde succé i ett Granlo som åkte ur Allsvenskan. Totalt blev det 27 mål och 20 assists på 22 matcher – något som gav en femteplats i den totala poängligan för 18-åringen.

Talangen berättar i en intervju med TTG:s hemsida att han inte ännu känner sig redo för SSL, trots att han fick känna på spel med Falun under säsongen, dit han var utlånad ett fåtal matcher.

– Jag känner mig väl inte riktigt hundra redo för SSL än. Jag har bara en säsong bakom mig i Allsvenskan så att gå till ett förmodat topplag i samma serie kan bli ett bra steg för mig, säger han till Thoréngruppens hemsida.

Thoréngruppen hoppas bli ett topplag den kommande säsongen och sportchefen Janne Lundquist är lyrisk över värvningen av Höglin.

– Jag nyper mig i armen när vi i TTG lyckas landa en sådan här värvning i kamp med de stora drakarna. Det känns helt magiskt bra. Vi är hur nöjda som helst och faktiskt stolta också. Nu gäller det att vi förvaltar förtroendet att få ta hand om denna juvel. Vi pratar om en av Sveriges absolut bästa talanger - om inte den bästa, säger Lundquist till hemsidan.

Förutom Måns Höglin värvar Thorén också backen Carl Wadsten och centern William Rikner, också dem från Granlo.

– Tyvärr åkte ju laget ut ur SSL men det var tydligt att TTG vill tillbaka så fort som möjligt. Steg ett med följande säsong blir att gå till kval. För egen del vill jag slå mig in i truppen och givetvis spela så mycket som möjligt, säger William Rikner till TTG:s hemsida.