Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio misshandlade nedslagen man med sparkar och slag

Med sparkar och slag slog de tre Timråborna mannen.
Nu åtalas alla tre för misshandel.

Tre Timråbor i övre tonåren har enligt åklagaren misshandlat två män. En av mannen ska de tillsammans ha sparkat och slagit när han låg försvarslös på marken.

Åklagaren yrkar på att brottet ska bedömas som grovt med tanke på den råhet och hänsynslöshet som misshandeln skett. Sparkarna ska ha träffat både kroppen och huvudet och männen ska även ha stampat på den nedslagne mannens huvud.

Av misshandeln, som enligt åklagaren skedde den 27 juni på Alnö, ska mannen ha fått hjärnskakning, fraktur på käken samt en hel del andra skador. Polisen har hört ett dussintal vittnen gällande händelsen. En av de misstänkta männen förnekar misshandeln och två erkänner delvis.

En av männen åtalas även för hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd efter att ha satt till motvärn när två poliser skulle omhänderta honom. Han åtalas dessutom för grovt rattfylleri efter att ha kört moped med 1,21 promille alkohol i blodet. Den färden slutade i diket och det skedde den 19 september i Bergeforsen.