Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist trend i Draken Box Cup

Rekordet är på 100 invägningar.
I årets upplaga av Draken Box Cup kan arrangörsklubben räkna till runt 40 anmälningar.
– Vi kanske måste fundera över om vi ska köra en gala eller bara en boxningstävling fram över, säger Christer Starrin i Sundsvalls Boxningsklubb..

Det som brukar vara en gala över två dagar stannar i helgen vid en dags boxning.

– Som mest kan det bli elva matcher plus sju diplommatcher, säger SBK:s tränare Christer Starrin.

Stockholmsklubbarna stannar hemma i huvudstaden då Djurgården arrangerar en tävling samtidigt och norska klubben Trym IL från Trondheim ser ut att bli hemma när deras tungviktare Simen Nysäter saknar motståndare ...

– Jag vet inte om det är en trend eller om det bara är så här. Dessutom är det andra regler nu som gör det svårare att sätta ihop matcher. Ungdomar får inte längre gå upp och möta juniorer och juniorer får inte längre möta seniorer.

Därför väljer SBK att gå all in på lördagen.

– Det känns fel och dra ut det på två dagar och så tvingas klubbarna som kommer hit betala för hotellnätter, konstaterar Starrin.

Utöver själva Draken Box Cup kommer OS-satsande flugviktaren Erfan Kakahani, OS-satsande lättungviktaren Kennedy Katende liksom den till Finland flyttade Henrik Palosaari gå tre matcher mot estniska motståndare.

– Det är faktiskt Erfan som har fixat de här matcherna och vi vet inte så mycket om motståndarna, säger Starrin.

Årets upplaga av Draken Box Cup lockar boxare från Trondheim i väster, till Skellefteå i norr och till Uppsala i söder.

Från öst kommer estländarna och Rovaniemibon Palosaari.

– De bildar östblocket, säger Christer Starrin.