Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triton Sund mot Prix d'Amerique

Om sju veckor avgörs Prix d'Amerique i Paris. Där ska Triton Sund kämpa om ett förstapris på 4,5 miljoner kronor.
– Jag tänker hela tiden på det loppet, säger tränaren Stefan Hultman.

På lördagen vann Triton Sund gulddivisionen i Halmstad. Kusken Örjan Kihlström pressade sig förbi största hotet Colombian Necktie efter 600 meter och så var loppet över.

– Det underlättade förstås en del, men det är ju inte så roligt heller att få Triton Sund utvändigt, sade Kihlström efter årets nionde seger i högsta klassen.

– Han är i väldigt fin form just nu, kanske bättre än någonsin och det ska bli spännande med Prix d'Amerique.

Stefan Hultman har redan börjat planera för bataljen i Paris den 25 januari.

– Det är ju ett annat startsystem i Frankrike och det har vi redan börjat att träna på. Nu ska Triton Sund tränas rätt så lugnt fram till gulddivisionsfinalen på Solvalla om tre veckor. Sedan är i stort sett varje timme planerad fram till Prix d'Amerique, berättar Hultman.

– Jag vet att jag har en stark häst, han trivs på kolstybben på Vincennes och så körs han av Örjan Kihlström. Han stressar inte upp sig precis, fortsätter Hultman och garvar.

Colombian Necktie höll bra till andraplatsen och för honom väntar också Frankrike.

– Ja, han har ett par väldigt fina lopp där nere och det första körs den 21 december, berättar tränaren Roger Walmann.

Åke Svanstedt har varit rubrikernas man den senaste veckan. I söndags utpekades Axevalla-tränaren i tv-programmet Kalla Fakta för att använda elström på några av sina hästar i träning. Svanstedt dementerar uppgifterna och kommer troligen att stämma TV4 för förtal.

– Vi kommer att ta ett beslut om stämningen under veckan, säger han.

– Jag har fått en hel del stöd men det har inte varit särskilt roligt att bli utpekad och anklagad. Och det är klart att man regerar och blir ledsen, annars är man ju inte normal, säger Svanstedt.

Svanstedt vann V75-5 med favoriten Stardust Night som tog fjärde raka segern. Han vägrade sedan att uttala sig för TV4 som ville ha en segerintervju.

Jörgen Sjunnesson såg till att utdelningen blev 106 000 kronor sedan han skrällt med Iffy (31,42) och In April (34,06).

– Jag har en ny kördress i dag, kanske är det så enkelt, skämtar Sjunnesson.

Iffy fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren, utnyttjade open stretch och passerade Hallo Palema invändigt. Med In April var det ledning från start till mål.