Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trogne Bergsåkertränaren lämnar för Solvalla

Han tog två vinster och en pallplats i dagens trav på Bergsåker.
Men efter decennier med Bergsåker som sin hemmabana lämnar Ulf Ohlsson Sundsvall och flyttar till Stockholm.

Han har praktiskt taget vuxit upp på Bergsåkers travbana och sedan dess har han varit banan trogen. Men nu har Ulf Ohlssons tid i Sundsvall nått sitt slut.

I april flyttar han från Sundsvall till Stockholm och får Solvalla som sin nya hemmabana.

– Vi har köpt hus och kommer flytta i april, men jag kommer tävla på Bergsåker nästan varje vecka, så den ändå skillnaden kommer vara att jag utgår från Solvalla i stället, säger han.

Hans tävlingsschema är tufft och det är tävlingar nästan varje dag. Han säger att det ska bli skönt att slippa pendla lika mycket som han gjort tidigare.

– Jag är nog den i Sverige som tävlar mest. Och jag tävlar bland annat två dagar i Stockholm och en dag på Bergsåker varje vecka, så det är skönare att pendla en dag hit i stället för två till Stockholm, säger han och forstätter:

– Jag har haft lägenhet där nere i ungefär ett år, så det ska bli skönt att flytta ner på heltid.

I dagens V75-lopp fick han med sig en vinst och en tredjeplats. Ett resultat han var ganska nöjd med.

– Det är klart att man alltid vill att det ska gå bättre. Men V75 är tufft och man får vara nöjd hur det än går egentligen, säger han.