Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tror på en fullsatt ölmässa i Söråker

Den 20 februari samlas fyra lokala bryggerier för en ölmässa på Söråker Folkets hus.
– Det känns jättekul att samarbeta med människor som brinner för det här och som ser på det som ett hantverk, säger Christina Thonman, verksamhetschef på Söråkers Folkets hus.

Annons

Ett initiativ från de lokala bryggerierna har resulterat i att Söråkers Folkets hus nu planerar sin första ölmässa. Den 20 februari kommer Alnöl, Dykes Brewery, Stenhammaren och Bröderna Bommen att finnas på plats för en mässa mellan klockan 17.00 till 20.00 och därefter blir det pubkväll.

Läs mer: Dykes Brewery brygger över generationer

– Vi har fått jättemycket positiv respons. Många som normalt kanske inte går ut har sagt att de tänker komma på det här. Jag tror att det kommer att bli fullsatt, säger Christina Thonman på Söråkers Folkets hus.

Under kvällen kommer bryggerierna att ha mindre sittningar med provningar där de bland annat kan berätta om produktionen. Det stora intresset för mässan kommer inte som någon överraskning. Att öl intresserar allt fler är en tydlig trend.

– Det finns uppenbarligen ett jättestort intresse kring det här. Många tycker nog att det är kul att få uppleva öl på ett nytt sätt och få lära sig lite mer om det. Det här är första gången vi gör det här men jag hoppas att det ska kunna bli fler gånger framöver, säger Christina Thonman.

Läs mer: Bröderna Bommen ordnar ölfestival med andra lokala bryggerier

Ett av de deltagande bryggerierna på mässan är Dykes Brewery. En av ägarna, Robert Dykes, tycker att det är viktigt att det finns en samverkan mellan bryggerierna i stan.

– Det är kul att kunna göra saker tillsammans med de andra. Vi ser oss som goda branschkollegor och umgås gärna med varandra. Det här gör vi som en gest mot de lokala konsumenterna, för att ge dem en chans att upptäcka att det finns mycket bra lokalproducerad öl, säger han.

Läs mer: Ingen ölkamp trots många lokala bryggerier

De senaste åren har de lokala bryggerierna poppat upp ett efter ett i Sundsvall, något Robert Dykes tycker är positivt.

– Sundsvall är en ölstad på frammarsch och jag tycker att de som producerar öl här gör ett väldigt fint jobb med att sprida kunskap kring ölen. Vi strävar alla efter att Sundsvall åter ska bli en bryggeristad, säger han.