Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tror på premiär om några dagar

Det kommer gå att åka skidor på Getberget innan jullovet är över. Det tror Anders Nässén, Getbergets alpina, som de senaste dagarna sett hur snö sprutats ut över backen.

Annons

Den trilskande vattenpumpen och den avslitna elledningen är lagd till historien. Nu blickar Getbergets alpina framåt, vilket man kan göra efter de senaste dagarnas kyla.

– Vi har strax lagt klart i lilla backen, men det kommer ta några dagar till innan man har pistat ut allting, säger Anders Nässén.

Han berättar också att man valt att inte köra hela snöanläggningen alla dagar. Dock inte av rädsla för att el och teknik ska börja strula igen.

– Vi har inte kört fullt ut eftersom vi är rädda för att göra av med allt vatten i reservoaren. Tillrinningen är ju inte så bra när det är så här kallt, säger Anders Nässén.

Förutom prepareringen av underlaget så ska också liftar ställas i ordning innan den av många efterlängtade skidsäsongen kan dra i gång.

– Det ser lovande ut. Jag tror att man ska kunna öppna backen för åkning runt trettonhelgen, säger Anders Nässén.