Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotjänaren lämnar GIF Sundsvall

Efter sju säsonger går Daniel Sliper vidare.
Mittfältaren och GIF Sundsvall förhandlar inte om någon förlängning och på fredag går flyttlasset söderut.
– Skönt att lämna när vi är i Allsvenskan, säger Sliper.

Inför säsongen 2009 kom mittfältaren Daniel Sliper till GIF Sundsvall. Skåningen blev sedan kvar i hela sju säsonger, där fem av dem spenderades i Superettan och två i Allsvenskan.

Krönika: Lovande start på silly season för GIF

När kontraktet nu går ut så blir det ingen förlängning med Sundsvallsklubben.

– De kunde inte erbjuda mig ett kontrakt nu, och då är det inte aktuellt. Jag kan inte vänta, och det är rätt skönt för nu kan både GIF och jag gå vidare, säger Sliper och fortsätter:

– Vi har haft bra snack med varandra. Jag har trivts jättebra här under sju säsonger, vi kommer bra överens så det är inga problem så.

Finns det något som kan förändra situationen?

– Som det känns nu är det helt stängt. Det är det jag utgår ifrån och så det känns i dag.

28-åringen ser nu istället fram emot ett nytt steg i karriären.

– Kroppen känns bra nu och jag vill komma till en klubb som tror på mig. Det finns lite förfrågningar. Jag är öppen för det mesta, men om jag får vara skadefri så tvekar jag absolut inte för spel i Allsvenskan, säger han.

Efter sista träningen med laget på fredag går flyttlasset tillbaka till Skåne för Daniel Sliper, som ser tillbaka på en sju år lång sejour i GIF Sundsvall.

– Sedan jag kom 2009 har det hänt väldigt mycket. Jag ser bara positivt på den här tiden, det har varit en bra och lärorik tid för mig. Sedan känns det skönt att lämna när vi är i Allsvenskan, säger han.

Läs mer: Landslagsspelare klar för GIF Sundsvall – nu vill de förstärka offensiven