Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots bråk och vandalisering – boende för ensamkommande flyktingbarn får ingen kritik

På hemmet rapporterades om bråk och vandalisering.
Nu har Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, inspekterat boendet utan att hitta någon orsak att rikta kritik mot verksamheten.

Flyktingboendet Ciceronen i Tallnäs fick i våras hård kritik av de ensamkommande flyktingbarnen, efter ett par händelser som uppmärksammats i medierna.

Barnen klagade på att de hade få aktiviteter och inga resurser. Dessutom blev en i personalen avstängd från jobbet och polisanmäld efter ett bråk på boendet. Vid ett annat tillfälle vandaliserades lokalerna av någon som smutsade ner köket med avföring.

Nu har Ivo genomfört en inspektion på Ciceronen. Det har snart gått ett år sedan bråken på hemmet, och nu verkar det mesta ha blivit bättre. Ivo ger hemmet godkänt.

Enskilda barn har fortfarande viss kritik men de boende är nu i stort sett nöjda med Ciceronen, enligt Ivos inspektörer. Barnen uppger bland annat att de får bra hjälp med läxläsning, studiero och sjukvård.

Läs mer:

Flera kommuner sätter stopp för ensamkommande flyktingbarn

Tonåringar på drift avskrivs direkt