Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots förlusten kan inte coachen i Sundsvall inte klaga: "Vi luktar både svett och ammoniak"

Mathias Månsson slagskott var värt mer än ingenting.
Precis som Sundsvall Hockeys andra period.
Men de tre poängen tog IK Oskarshamn.
– Jag hatar att förlora, men jag kan inte klaga på arbetsinsatsen. Vi luktar både svett och ammoniak, säger coachen Leif Strömberg.

1–1-målet 45 sekunder in på den andra perioden lovade mera. Backen David Lidström vann pucken i egen zon, hittade en fri Mathias Månsson på djupet som tog några in från offensiva blå och höjde klubban.

Det sa pang så det ekade om det Sundsvalls Energi Arena.

I spel i nummerärt underläge.

Tyvärr räckte det inte till någonting.

– Egentligen tycker jag att vi gör det bra hela vägen, men i andra perioden skulle vi ha avgjort matchen, konstaterar coachen Leif Strömberg.

Omställningarna fanns.

Tillfällena dök upp.

Men inte ens i spel fem mot tre kom utdelningen.

I stället avgjorde Asri Piispanen drygt fyra minuter in i den tredje perioden med sitt 2–1-mål, ett mål som retar coach Strömberg.

– Alexander Sundqvist står med klubban i isen i hela vårt pp. I stället är det en Oskarshamnspelare som slår upp klubban i ansikten på en lagkamrat och Sundqvist får två minuter. Sedan vinner de en tekning rakt bakåt i vår zon och ja ...

Strömberg biter ihop för att sedan tillägger:

– Det håller inte att domaren säger att han trodde det var en utvisning.

Han var ändå belåten med sitt Sundsvall, trots förlusten.

– Det går inte att klaga på arbetsinsatsen. Vi luktar både svett och ammoniak. Dessutom tappade vi spelare längs vägen. Chrippe (Christian Söderström) insjuknade i magsjuka före matchen och Joakim Mattsson tvingades kliva av, säger Strömberg.

Ja, hur är det med Mattsson?

– Jag vet inte, jag måste avvakta vad läkarna säger.

Mötet mot Oskarshamn var Leif Strömbergs femte match sedan han klev in i Sundsvalls bås.

Han hatar förlusterna, men han ser att laget är på väg.

– Resultat styr inte mina tankar, även om jag alltid vill vinna. Vi tränar för att vinna, vi analyserar video för att vinna. Men även om vi förlorar så ser jag positiva saker. Som hur vi stänger isen med fart, hur vi jobbar i defensiven och hur vi går i omställningarna. Under stora delar är det vi som bestämmer under matchen.

Månssons mål må ha varit tillställningens vackraste, men Piispanens var dessvärre matchens viktigaste.

Läs mer: Sundsvall Hockeys sportchef blir läktarcoach: "Ser det på ett annat sätt"

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.