Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots utbildning är det svårt att få jobb i dag

Replik på "Det är svårt att få tag på bra personal", ST 14 februari.

I 30 års ålder, efter exempelvis fem års högskolestudier för att öka sina kunskaper som exempelvis behandlingsassistent och två år vid vuxenutbildning för omskolning i yrkesutbildning till skötare, så betyder inte det automatiskt jobb. En får kämpa sig framåt för arbetsmarknaden ser inte ut som på 1980-talet längre. Varför tror du att jag skulle vilja ha ett “fint” jobb? Jag kräver inget “fint” jobb. Tvärtom vill jag vara på golvet och finnas till hands för de som är i behov av hjälp. Det är finare för mig.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Ska jag skola om mig och läsa ytterligare en treårig högskoleutbildning i något som för mig är ointressant? Jag har inte rätt till mycket mer studielån, och då behöver jag ett jobb. Detta skulle sannolikt resultera i ännu sämre attityd som arbetande genom undermåliga kunskaper och ointresse för yrkesutövningen. Jag fortsätter att kämpa och söka fler vikariat, bland annat inom andra områden som jag vikarierat inom tidigare. Får en väl vikariat, då blir en ofta “utlasad” innan lagen kräver anställning. Som för många andra inom framförallt vård och omsorg.

Författare till klämd mellan två stolar

Läs tidigare insändare: Fastnat klämd mellan två stolar – hopplöst att hitta jobb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel