Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trump trappar upp angreppen

Donald Trump riktar allt hårdare angrepp mot sina konkurrenter om att bli Republikanska partiets presidentkandidat. Fastighetsmiljardären säger nu att ingen av de andra duger för att bli USA:s nästa president.

Upptrappningen sker samtidigt som opinionsstödet för honom sviktar. Enligt Real Clear Politics sammanvägning av de senaste mätningarna ligger han nu snäppet efter den förre neurokirurgen Ben Carson, som i likhet med Trump är en politisk outsider.

Trump avfärdar Carson som en person med "superlåg energi".

– Ben kan inte göra jobbet. Du måste ha någon med energi och temperament, säger Donald Trump till journalister under ett besök i New Hampshire.

På liknande sätt sågar han kandidat efter kandidat. Attackerna mot den förre Floridaguvernören Jeb Bush är kanske allra hårdast medan Trump nöjer sig med att kalla trean i opinionsmätningarna, senatorn Marco Rubio, för "en katastrof".