Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Truppen klar: uppskattad återkomst i Aspen

Levi blev inställt men nu kör damerna så det ryker i Aspen till helgen i stället. Både damerna och herrarna är i Nordamerika för träning och med i truppen är tidigare skadade Anna Swenn-Larsson.

Annons

Det är en favorit i repris. Aspen är populärt bland de aktiva och det har blivit flera pallplatser för de svenska tjejerna, senast för Frida Hansdotter som knep en andraplats förra året. På grund av den inställda slalompremiären i Levi har det funnits extra mycket tid för träning sedan Sölden.

– Vi har de senaste veckorna haft bra träning, både på hemmaplan i Kåbdalis och nu i Aspen Highlands. Tjejerna är på tå och riktigt sugna på tävling, säger Lars Melin, damchef.

Anna Swenn-Larsson är tillbaka efter den spricka i skenbenet som hindrade henne i inledningen av säsongen och hoppas på en bättre säsong än den förra, då hon inte riktigt fick allt att stämma. Kajsa Kling, Åre, står också med på startlinjen i storslalom. Hon var tillbaka redan i Sölden men hade ingen riktigt lyckad dag då.

Läs också: Skadad Swenn-Larsson ute efter revansch

Så här ser truppen ut i Aspen:

Damer Aspen storslalom 27/11, slalom 28/11 och slalom 29/11

Kajsa Kling, Åre SLK, enbart storslalom

Ylva Stålnacke, Kiruna BK

Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK

Frida Hansdotter, Norbergs SK

Sara Hector, Kungsbergets Alpina

Madgalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden

Emelie Wikström, IFK Sävsjö

Nathalie Eklund, Leksands SLK

Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, enbart slalom

Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, enbart slalom