Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa smällar för Ånge i omstarten

Tunga förstärkningar och ett utspel om att siktet ställts om till att gå upp.
Men det gick inte alls som tänkt för Ånge IF i omstarten av division II Norrland.
Hudiksvalls FF vann med 1–0 – och meriterade nyförvärvet Pekka Lagerblom fördes till sjukhus med en knäskada.

Annons

Som om inte det vore nog vann serieledande Piteå, i och för sig ganska väntat, borta mot Söderhamn och därmed utökades Ånges avstånd till förstaplatsen till sju poäng.

– Läget är så klart sämre nu, konstaterar Ånge-tränaren Benny Matsson en stund efter slutsignalen.

– Men vad är det som säger att till exempel Hudik inte kan slå Piteå?

Med höstsäsongen alldeles i sin linda är det så klart mycket som kan hända och loppet är långt ifrån kört för Ånge. Skulle det visa sig att Pekka Lagerblom blir borta en längre tid lär dock loppet bli svårare.

Den välmeriterade (spel i bland annat Bundesliga 1 och 2, närmast från norska HamKam) finländske innermittfältaren tog omgående en ledarroll på planen – innan han i den 64:e minuten åkte på en tuff smäll och blev liggandes. Han signalerade direkt för byte, tog sig för knät och fördes senare till sjukhus med ambulans.

– Det gör lite ont, vi får se hur det är, sa Lindholm strax innan avfärden.

– Jag hoppas verkligen att det inte är allvarligt och att jag ska kunna spela igen nästa vecka.

Benny Matsson:

– Det skulle självklart vara ett jätteavbräck för oss om han blir borta länge. Det tuffaste som kunde hända oss. Det är en riktigt meriterad spelare. Men skulle han bli borta länge får andra kliva fram.

Att Lagerblom försvann påverkade uppenbart Ånge, som i den 78:e minuten fick se Mehmed Hafizovic bryta in och elegant sätta 1–0 för Hudiksvall strax efter ett "cooling break" (det blev en dryckespaus per halvlek – och de behövdes i hettan).

– En fantastisk laginsats i 97-98 minuter där vi verkligen offrar oss för varandra och så är det en individuell prestation som avgör, säger Hudik-tränaren Henrik Åhnstrand (bror med Fredrik, tidigare spelare och senare sportchef i Dragons).

Ex-giffaren Hafizovic har under uppehållet tränat med Superettanklubbarna Varberg och Öster – och slog nu till under webb-tv-sända Månadens match.

– Bra reklam, skrattar Åhnstrand.

Vars Hudik spelade tight.

– Vi förstod att Ånge ville vinna och att de kände viss press. Jag vet att Benny har respekt för oss och så, men de hade gått ut och sagt att de ville vinna serien, säger Åhnstrand.

– Med tanke på hur varmt det var förstod vi att tempot skulle gå ner, samtidigt skulle de ligga högt och det ville vi utnyttja. Det var också så målet kom.

Det var fokus på försvarsspelet?

– Det var det vi pratade om, att de skulle tappa tålamodet. Det var det vi var ute efter och det gick precis som vi ville, säger Åhnstrand innan han nickar mot Pekka Lagerblom på båren.

– Men det där var inte kul, det är aldrig roligt när någon blir skadad.

Benny Matsson:

– Jag tycker vi gör en väldigt bra första halvlek, där vi har mycket boll och tre-fyra bra chanser. Men vi hade inte riktigt skärpan och marginalerna med oss. I andra tappar vi när Pekka går av och Hudik får samtidigt energi. Vi slarvar, slår bort enkla passningar och får aldrig riktigt till någon forcering.

I nästa omgång väntar derbyn för både Hudiksvall (mot Söderhamn) och Ånge (mot Selånger).

– Vi får se till att vinna mot Selånger. Samtidigt förlorade de i dag och är indragna i bottenstriden så det är klart att de vill slåss, säger Benny Matsson.