Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa tider för Nolby

Nolby Hockey ställer i år endast upp med ett lag i seriespel – den lägsta siffran någonsin.

Klubbens existens är i fara, och nu uppmanar Nolby till samarbete med andra lag i distriktet.

– Vi har aldrig varit så få som i år, vi måste helt enkelt jobba hårt för att få fart i återväxten underifrån, säger Jan Nordin, tränare och mångårig eldsjäl inom klubben.

Nolby Hockey har tidigare haft problem med isen men har sedan några år tillbaka en konstisanläggning. Något som dock inte använts de senaste två säsongerna – vintrarna har varit tillräckligt bra ändå.

– Vi har tänkt testköra den över sportlovet, så att vi kan få igång den sedan i november möjligen, för att ha lite längre säsong.

Och i går, när klubbens enda lag spelade, var det naturis som vanligt.

– Vi brukar ligga på 3-4 lag i seriespel mellan U9 och U12, det har vi klarat av i många år, förklarar Nordin.

Vad är det som gått snett tror du?

– Inget har direkt gått snett, men det är svårt att rekrytera eldsjälar och ledare i de yngre åldrarna. Vi är fortfarande i en situation där vi behöver fler som tar hand om hockeyskolan.

– Föräldrar i dag vill helst bara skjutsa sina barn till rinken, och passar på att handla medan barnen tränar, sedan plockar de upp efteråt. Det är vad man har råd med tidsmässigt.

Nordin tror också att det finns en viss rädsla, att det skulle vara svårt att vara tränare åt de unga förmågorna.

– Bara för att det är hockey kan man tro att man måste vara gammalt proffs. Det handlar bara om att engagera sig, få barnen att trivas och ha kul på isen.

Nu vill Nolby gärna se ett utökat samarbete med de övriga klubbarna i distriktet – för att hålla liv i bredden. Hur ett sådant samarbete skulle se ut är ännu oklart.

Och det är inte bara Nolby Hockey som drabbas. Om klubben på sikt skulle bli tvungna att lägga ner sin verksamhet finns det inte heller någon som kan ta hand om anläggningen.

Därmed skulle de öppna tiderna för barn och ungdomar försvinna, på en rink där "Zäta" åkte många skär i begynnelsen. Likaså för de skolor som utnyttjar isen.

– Det viktigaste budskapet är att vi håller föreningen vid liv och att vi får in tränare, säger Jan Nordin.

– Men vi som är kvar har gott hopp och tror att vi kan ro det här i land.