Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft bakslag för Joakim Nilsson – riskerar att missa OS: "Det är dålig timing"

När OS-truppen i fotboll presenterades fanns den förre GIF-spelaren Joakim Nilssons namn med. Men nu är knäskadan tillbaka och sätter hans medverkan på spel. "Det är osäkert om jag följer med eller inte", säger han.

Annons

Förhoppningen om en plats i OS-truppen fanns där och förra veckan blev det klart att den förre GIF-spelaren Joakim Nilsson var uttagen.

– När 52 spelare tackade nej kände jag att jag hade en ganska bra chans. Det känns fantastiskt. Det är få förunnat att få vara med om ett OS, säger han.

Läs också: GIF-mittbacken är klar för OS: "Det kan vara det största i min karriär"

Men mitt i glädjen över uttagningen har knäskadan kommit tillbaka. Han har fått stå över två matcher med Elfsborg och resan till Rio är i fara.

– Det känns surt och det är dålig timing. Jag hade fått hyfsad bukt med problemet och att det skulle komma tillbaka nu när jag blev uttagen är inte optimalt, säger han.

Läs också: Jocke Nilsson om återkomsten: "Det var speciellt – och konstigt"

Joakim Nilsson, som bland annat har spelat i den blågula tröjan tidigare i U21-landslaget, fick det slutgiltiga beskedet om OS-biljetten två dagar innan laget presenterades den 15 juli.

Under måndagen gjorde han det första bollpasset igen och om han åker med till OS nästa vecka återstår fortfarande att se.

– Jag har fått den här veckan på mig att känna efter hur kroppen svarar. Det är bara att bita i det sura äpplet och göra rehabövningarna jag har fått. Jag har fått ett nytt rehabpass och det känns bättre och bättre. Jag är hoppfull om att det kommer att kännas bra och att jag kan åka, säger han.

Läs också: Landslagsledningen följer Joakim Nilsson: "Intressant spelare"