Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft jobb att städa efter Dagmar

/
  • Hårt arbete med att röja upp. Johannes Jönsson och Johan Wikander från Krokvågs skogstjänst i Jämtland hårt med att röja upp i oredan efter stormen Dagmar.
  • Joakim Sandström, linjemontör på Eltel som är huvudentreprenör åt kraftbolaget Eon. Han och sju man jobbade med att röja upp ledningsnätet i Åviketrakten där stormen dragit med sig både stolpar och ledningar på många ställen.
  • Joakim Sandström, linjemontör på Eltel som är huvudentreprenör åt kraftbolaget Eon.

Tusentals hushåll är fortfarande utan el i Medelpad.

De allra flesta beräknas få tillbaka strömmen på onsdagen.

Röjningsarbetet i spåren av stormen Dagmar pågick in i det sista på tisdagen och kommer att återupptas igen när det ljusnar.

Annons

– Jag har jobbat i tjugo år med sådant här. Och i det här området är nog det här det värsta jag varit med om. Bara snöovädret 1998 var värre, då vi hade störning i tolv dygn, säger Joakim Sandström, linjemontör på Eltel som är huvudentreprenör åt kraftbolaget Eon.

Många områden i Medelpad drabbades hårt av ovädret under natten mot annandagen. I går pågick ett intensivt röjningsarbete. Enbart Eon ska ha haft ett hundratal man i gång samtidigt som fyra helikoptrar inspekterade ledningsnätet i regionen från luften.

Tillsammans med Joakim Sandström arbetade sju man med att få i gång det sargade ledningsnätet i området mellan Söråker, Häggsjö och Åvike i går. Mitt på dagen var det bara ljudet från den traktordrivna elgeneratorn på bondgården intill som överröstade de ylande motorsågarna på kraftgatan bredvid Åvike bruk.

Där jobbade skogshuggarna Johannes Jönsson och Johan Wikander från Krokvågs skogstjänst i Jämtland hårt med att röja upp i oredan efter stormen Dagmar.

– Det är en hel del att göra, konstatera Johan Wikander.

Annons