Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuija vann pepparkakshustävlingen och kyrkoherden i Tuna är beredd att ta fängelsestraff

Tuija Engström vann pepparkakshustävlingen. Det kunde man läsa i Sundsvalls Tidning för 25 år sedan.

Annons

Här är bästa pepparkakshuset. Tuija Engström, Sundsvall, gick segrande ur ST-söndags pepparkakshus-tävling. Ett bra domslut tycker döttrarna Madelen och Malin. Maken till pepparkaksbyggare fanns inte tyckte juryn som avgjorde tävlingen om vem som kunde bygga det finaste huset. Stort, fint och elegant utförande, kommenterade arkitekt Esse Fahlman och konditor Yngve Forslund. Och Tuija kan det här med pepparkakshus. Kanske inspirerad av maken - som är bagare.

Fredrik Nyberg firar och laddar för nya stordåd. Fredrik Nyberg blev årets innehavare av ST-pokalen. En utmärkelse han får i egenskap av årets främsta idrottsman i Medelpad. ST-teamet på plats i Italien bjöd Fredrik och det övriga landslaget på tårta för att fira utmärkelsen.

Kyrkoherden Gunnar Oreland i Tuna, Matfors har blivit lite av folkhjälte. Hans beslut att vägra lämna ut församlingens personakter har fått stort stöd. ”Jag är beredd att gå långt i den här frågan. Jag kan tänka mig att sitta i fängelse om det skulle bli nödvändigt”, säger Gunnar Oreland.

Närmare 200 tonåringar lockades till det drogfria luciadiscot på Bobergsskolan i Ånge. Det nybildade ungdomsrådets första arrangemang blev en succé. Ånges egna unga förmågor rockbandet Dr Booster och tjejspexarna L.O.V.E. uppträdde inför en entusiastisk publik. Och alla visade på ett fint sätt att det går att ha skoj utan alkohol.