Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tumult i festlokal i Bredsand – 34-åring frias från misstankar om knivhot

Två män har råkat i luven på varandra under en fest, varav den ene uppges ha dragit kniv. Nu frias han från misstanke om olaga hot eftersom ord står mot ord.

En 34-årig man frias från misstankar om att ha knivhotat en annan man på en fest i Bredsand i mitten av september 2013. Sundsvalls tingsrätt finner målsägandens berättelse trovärdigare än 34-åringens. Men ord står mot ord och därför kan inte 34-åringen dömas och inte heller kan den kniv som uppges tillhöra honom omhändertas och förstöras.

Målsäganden berättar i sitt vittnesmål att 34-åringen kom emot honom när de stod utanför festlokalen i Bredsand och att en dispyt uppstod mellan de två, varpå den nu friade mannen riktade en kniv mot målsäganden, som sprang hem och ringde polisen. 34-åringen uppger å sin sida att han sparkades i ryggen av någon han tror var målsäganden och två andra personer, men att han i övrigt inte kom i fysisk kontakt med målsäganden.

Två vittnen fanns vid händelsen, men den ena stod på en balkong för långt ifrån bråket och den andre var så berusad att han inte minns själva förhöret – därför bedömer tingsrätten att vittnesmålen inte kan bidra med något till åtalet.

34-åringen har krävt ersättning för sitt vittnesmål och beviljas en ersättning på en summa av 250 kronor.